Οι σημαντικότεροι εμπορικοί εταίροι της Γερμανίας. Πήρε πρωτιά η Κίνα

1827

Τη θέση του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Γερμανίας το 2016, κατέκτησε η Κίνα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Οι γερμανικές εισαγωγές από την Κίνα και οι εξαγωγές στην ασιατική χώρα αυξήθηκαν σε 170 δισεκατομμύρια ευρώ τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η Γαλλία παρέμεινε ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, με τον συνδυασμένο όγκο εμπορίου (εισαγωγές-εξαγωγές) να ανέρχεται στα 167 δισ. ευρώ. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τρίτη θέση με 165 δισ. ευρώ.
Το 2015 οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν ως ο κυρίαρχος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, ξεπερνώντας τη Γαλλία για πρώτη φορά μετά το 1961.
Από άποψης εξαγωγών και μόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν ο μεγαλύτερος πελάτης γερμανικών προϊόντων το 2016, εισάγοντας αγαθά αξίας περίπου 107 δισ. ευρώ από την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Η Γαλλία παρέμεινε ο δεύτερος πιό σημαντικός προορισμός εξαγωγών για γερμανικά προϊόντα, με 101 δισ. ευρώ, ενώ η Βρετανία ήταν τρίτη, με εισαγωγές αξίας 86 δισ. ευρώ.
Στη Βρετανία οφείλεται επίσης το μεγαλύτερο διμερές πλεόνασμα εμπορίου της Γερμανίας, καθώς οι εξαγωγές των γερμανικών προϊόντων ξεπέρασαν τις εισαγωγές από τη Βρετανία κατά πλέον των 50 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας