Οι πυρηνικές βόμβες B61 φεύγουν από τη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

Οι πυρηνικές βόμβες B61

Ερώτημα αν θα αποθηκευτούν στην Ελλάδα!

Πριν λίγες ώρες υπήρξε επίσημη ενημέρωση για απόσυρση μεγάλου μέρους των πυρηνικών βομβών από την Τουρκία οι οποίες κατά 90% αποχώρησαν από την βάση του Ιντσιρλίκ.

Eίχαμε επίσης αποκαλύψει πως είχε επικρατήσει ο κακός χαμός στα τουρκικά ΜΜΕ με την αποκάλυψη περί απόσυρσης των πυρηνικών βομβών.

Όλα τελειώνουν με μία πτήση!

Οι πυρηνικές βόμβες B61 που διατηρούν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του İncirlik στα Άδανα της Τουρκίας, η οποία το σημειώνουμε είναι ΝΑΤΟϊκή, μειώθηκαν από 50 σε «σχεδόν 20» και η απομάκρυνσή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία μόνο πτήση αεροσκάφους C-17.

Δηλαδή όπου φύγει-φύγει, οι Αμερικανοί τα μαζεύουν και φεύγουν από την Τουρκία.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως αυτό έγινε υπό άκρα μυστικότητα και με πρόφαση τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών βομβών.

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα:

Το θέμα το είχαν γνωστοποιήσει οι Ρώσοι:

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, το Πεντάγωνο απέσυρε σύντομα 50 από τις 150 πυρηνικές βόμβες Β61 που ήταν αποθηκευμένες σε ευρωπαϊκό έδαφος μειώνοντας το πυρηνικό τους οπλοστάσιο κατά 1/3.

Είναι αυτή μια νίκη της Ρωσικής διπλωματίας ή πρόκειται για ακόμη ένα βήμα της Ουάσιγκτον προς έναν περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ είχαν 150 B61-3 / -4 πυρηνικές βόμβες σε Ιταλία, Βέλγιο, Τουρκία, Γερμανία και Ολλανδία.

Οι πυρηνικές αυτές βόμβες μπορούν να μεταφερθούν από αμερικανικά μαχητικά F-15E και F-16C / D της Αεροπορίας των ΗΠΑ καθώς και από μαχητικά άλλων ευρωπαϊκών χωρών που θα λάβουν κωδικούς και βόμβες μόνο κατά την διάρκεια του πολέμου.

Οι βόμβες Β61 είναι οι αρχαιότερες πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, έτσι το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ένα μεγάλο και ακριβό πρόγραμμα επέκτασης της διάρκειας ζωής τους. Στην πραγματικότητα όμως όλα πήραν διαφορετικό δρόμο.

Οι B61-12 υπέστησαν αλλαγές στα χαρακτηριστικά τους. Η ισχύς τους αυξήθηκε και έλαβαν σύστημα πλοήγησης και ελέγχου. Η ακρίβεια τους αυξήθηκε κατά  3.7-5.7 φορές γεγονός που αυξάνει την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει κατά την διάρκεια πυροδότησης.

Η παρέκκλιση της είναι μόνο 30 μέτρα. Η διάρκεια ζωής της βόμβας αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 20 έτη.

Παράλληλα οι ΗΠΑ αύξησαν τον Στόλο των αεροσκαφών που μπορούν να τις μεταφέρουν. Πλέον και στρατηγικά βομβαρδιστικά B-2 Spirit μαζί με B-21 Raider μπορούν να εξαπολύσουν αυτές τις πυρηνικές βόμβες.

Επιπλέον, οι Β61 μπορούν πλέον να μεταφερθούν και από μαχητικά F-15E, F-16 και από τα μαχητικά 5ης γενιάς F-35.

Ολα αυτά είναι άσχημα νέα για εμάς και για όλους τους αντιπάλους των ΗΠΑ. Η αναβαθμισμένη πυρηνική τους βόμβα έχει μετατραπεί σε όπλο ακριβείας που μπορεί να μεταφερθεί από τα stealth βομβαρδιστικά 5ης γενιάς.

Αναμφισβήτητα το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει αποσύρει τις 50 πυρηνικές βόμβες Β61 από την Ευρώπη για να τις αναβαθμίσει. Θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο πυρηνικό απόθεμα βομβών που βρίσκεται σε ευρωπαϊκές βάσεις.

Αυτό βέβαια έγινε κρυφά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας γι αυτό και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ρωσική νίκη.

Tονίζουν πως “πρόκειται για σοκαριστική εξέλιξη η οποία έγινε υπό άκρα μυστικότητα”.

Οι Τούρκοι δεν πιστεύουν πως οι πυρηνικές αυτές βόμβες Β61 θα επιστρέψουν ξανά πίσω στην Τουρκία παρά τις φημολογίες περί απόσυρσης λόγω εκσυγχρονισμού τους.

Αίσθηση μας είναι, πως μέρος των πυρηνικών αυτών βομβών θα έρθουν Ελλάδα πχ στον Άραξο.

Η απόσυρση συνεπάγεται σύντομα έξοδος της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ παρά τα όσα λέγονται δημοσίως.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

“Οι περισσότερες πυρηνικές βόμβες τουλάχιστον 30 από τις 50 έφυγαν από την βάση του Ιντσιρλίκ.

Αυτή ήταν μια αμερικανική απόφαση που ακολούθησε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι Αμερικανοί πήραν τις πυρηνικές βόμβες λόγω φόβου τουρκικού ρεσάλτου από τον Ερντογάν (σσ είχε τονίσει το WarΝews247 το ενδεχόμενο αυτό)

Οι Hans Kristensen και Matt Korda της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Επιστημόνων (FAS) αποκάλυψαν ότι οι αμερικανικές πυρηνικές βόμβες Β61 μειώθηκαν από 150 σε 100 στην Ευρώπη.

Δεν σχολιάζουν οι Αμερικανοί

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σχολιάσει το γεγονός αυτό, αν δηλαδή έχει αλλάξει ο αριθμός των τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη.

Η ρωσική εφημερίδα “Κομερσάντ” αναφέρει πως “η Ρωσία ζητούσε από τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα πυρηνικά όπλα από την Ευρώπη αλλά οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ δεν αποκάλυψαν ότι ο αριθμός μειώθηκε.

Αν αυτό έχει συμβεί και ο αριθμός των πυρηνικών βομβών έχει αλλάξει πρέπει να γνωστοποιηθεί.

Η αλήθεια είναι πως η απόσυρση των πυρηνικών όπλων από την Τουρκία σημαίνει ένα μόνο πράγμα.

Ότι η πρώτη γραμμή άμυνας του ΝΑΤΟ μεταφέρεται. Φεύγει από την Τουρκία η οποία υποτίθεται πως αποτελεί το σύνορο του ΝΑΤΟ.

Αυτό σημαίνει πως η θέση της στο ΝΑΤΟ είναι πλέον επισφαλής.

Οι Αμερικανοί δεν τους εμπιστεύονται και τους θεωρούν «ξένο σώμα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας