Οι Παραολυμπιονίκες γύρισαν με 9-μετάλλια. Όλοι, όμως, υποδέχτηκαν τους παίκτες Survivor

517
Οι Παραολυμπιονίκες γύρισαν με 9-μετάλλια

Ο φίλος του Ερντογάν έμπορος του Survivor θριαμβεύει στην Ελλάδα!

Ο Αντώνης Τσαπατάκης είπε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα χωρίς να κατονομάσει και να φέρει σε δύσκολη θέση κανέναν την πικρή αλήθεια για τα δήθεν πρότυπα, τα likes και τους followers που επικρατούν στην εποχή μας.

Μια μεγάλη διάκριση πέτυχε πριν από λίγες μέρες ο Παραολυμπιονίκης μας Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ.

Ωστόσο όπως φαίνεται μερικοί προτίμησαν να δηλώσουν τον ενθουσιασμό τους όχι στο επίτευγμα ενός πραγματικού Survivor, αλλά σε άτομα που προέρχονται από ριάλιτι και πιστεύουν πως έχουν κατορθώσει το απίστευτο, χωρίς στην ουσία να έχουν ιδέα τι θα πει να παλεύεις για όλη σου τη ζωή, ώστε να κάνεις την αδυναμία σου… την απόλυτη δύναμή σου.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Τσαπατάκης, τερμάτισε τρίτος στα 100μ. πρόσθιο SB4 παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα με επίδοση 1:52.00.

Συνολικά, η Ελλάδα κατέκτησε την 10η θέση στον πίνακα των μεταλλίων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ο απολογισμός ήταν εννέα μετάλλια και συγκεκριμένα τέσσερα χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (3) και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης, ένα ασημένιο ο Γιάννης Κωστάκης, και οι Αντώνης Τσαπατάκης και Παναγιώτης Χριστάκης κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια.

Επιστρέφοντας την Ελλάδα, ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης εξέφρασε την πικρία του για τα σημερινά «πρότυπα» αναφερόμενος διακριτικά και χωρίς να τους κατονομάσει, στις εικόνες με τις θερμές υποδοχές των παικτών του Survivor στο αεροδρόμιο, σε αντίθεση με την υποδοχή των αθλητών της Ελληνικής Αποστολής που επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας πετύχει σημαντικές διακρίσεις και έφεραν μαζί τους εννέα ευρωπαϊκά μετάλλια.

Ο ίδιος ο Αντώνης είπε στο βίντεο που δημοσίευσε στα social media την ώρα της επιστροφής της ομάδας στην Ελλάδα:

«Κάλπικες αξίες-Κάλπικες εποχές»

«Σε μια εποχή που τα πρότυπα χτίζονται με την ύλη των likes, των followers και της τηλεθέασης, διαπιστώνουμε με αυτόν τον τρόπο, ότι ελαύνουμε προς το έρεβος. Όμως, για ακόμη μια φορά, ο ελληνικός αθλητισμός έρχεται για να αποδείξει ότι τα πρότυπα χτίζονται όχι με θυσία για τον στόχο, μα αγάπη για τον στόχο, όπως και αγάπη για την ζωή και το σύνολο.

Υ.Γ. Η βιντεοσκόπηση έγινε αμέσως μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από τους Πανευρωπαικούς αγώνες, από το κανάλι της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας. #αςαλλαξουμε #αξιες #αθλητισμός #ελλαδα #τσαπατακης»

Τα πρότυπα χτίζονται πλέον με την τηλεθέαση, τα likes και τα follows

«Ήρθε το επιτελείο της Αθλητικής Ομοσπονδίας των ατόμων με αναπηρία να μας υποδεχτεί, αλλά δεν έχω παράπονο. Απλά, με θλίβει το γεγονός ότι όταν αντίκρισα όχι και τόσο πολύ κόσμο σε σχέση με αυτόν που υποδέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες κάποιους άλλους. Με έβαλε σε σκέψεις…».

Δεν κρίνω την επιλογή του καθενός. Τα πρότυπα δε χτίζονται πλέον με τις απαραίτητες ύλες, αλλά με την τηλεθέαση, τα likes και τα follows», είπε.

Ακόμα ο Αντώνης αναφέρθηκε στην περιφρόνηση που επικρατεί σήμερα προς τον αθλητισμό, στη σημασία που δίνεται σε άλλα ζητήματα, τόσο από την κοινωνία όσο και από την τηλεόραση, ενώ τόνισε πως «ο αθλητισμός έχει να δώσει παραπάνω ζωή, αλλά το θέμα είναι να δίνονται σωστές αξίες και όχι εμπορεύσιμες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας