Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε Ισραηλινές φυλακές ξεκινούν απεργία πείνας διαρκείας

1740
παλαιστίνιοι

Κατόπιν πολυήμερων διαβουλεύσεων και την αίσθηση αισιοδοξίας  για την επίτευξη μιας συμφωνίας, περίπου 150 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν πριν δυο μέρες  απεργία πείνας μετά την αποτυχία των συνομιλιών με τις Ισραηλινές Υπηρεσίες Φυλακών (IPS) για ζητήματα που απασχολούν τους κρατούμενους,  όπως δήλωσε σήμερα η Επιτροπή Παλαιστινίων Κρατουμένων και Πρώην Κρατουμένων.

Με δήλωσή τους οι εκπρόσωποι των κρατουμένων ανακοίνωσαν ότι μετά από ημέρες συνομιλιών με την IPS στη φυλακή του Rimon οι οποίες απέβησαν άκαρπες, ξεκινούν απεργία πείνας η οποία περιλαμβάνει επίσης την άρνηση λήψης νερού.

Οι κρατούμενοι ζητούσαν από την IPS να απομακρύνει όλες τις συσκευές παρεμπόδισης που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε ορισμένες φυλακές λόγω του αντίκτυπού τους στην υγεία των φυλακισμένων, να επιτραπεί η επίσκεψη σε οικογένειες των φυλακισμένων, να τοποθετηθούν δημόσια τηλέφωνα στις φυλακές και να τερματιστεί η απομόνωση των κρατουμένων που τιμωρήθηκαν μετά τα πρόσφατα επεισόδια στις φυλακές,  να τερματιστούν οι επιδρομές και οι επιθέσεις εντός των κελιών κράτησης και να βελτιωθούν οι ιατρικές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων. Η Επιτροπή Κρατουμένων του Κράτους της Παλαιστίνης δήλωσε ότι η απεργία, την οποία ξεκίνησαν 150 φυλακισμένοι στο Ramon και τις φυλακές Naqab (Ketziot), θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι κρατούμενοι από άλλες φυλακές. Η Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι θεωρεί πως η IPS αναίρεσε όσα είχαν συμφωνηθεί τις προηγούμενες ημέρες με τους φυλακισμένους ως αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης λόγω των ισραηλινών εκλογών.

Ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει στο παρελθόν σε μαζική απεργία πείνας απαιτώντας καλύτερες συνθήκες κράτησης και περίθαλψη, τότε όμως η απεργία τους αφορούσε στην άρνηση λήψης φαγητού ενώ ελάμβαναν αλατισμένο νερό για να αποτρέψουν την αφυδάτωση. Ωστόσο, αυτή τη φορά η απεργία θα περιλαμβάνει επίσης την άρνηση λήψης νερού, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο πρέσβης πρόσθεσε πως υπάρχουν περίπου 6000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, πολλοί εξ ’αυτών με πολυετείς καθείρξεις ή και ισόβια δεσμά εξαιτίας της αντίστασής τους στην ισραηλινή κατοχή της πατρίδας μας.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Γκιλάντ Ερντάν, ο οποίος πρωτοστάτησε σε μια εκστρατεία  που είχε ως στόχο να καταστήσει τη ζωή των Παλαιστινίων  κρατουμένων πολύ δύσκολη τους τελευταίους μήνες και η οποία περιλάμβανε μείωση της ποσότητας νερού που λαμβάνουν οι κρατούμενοι,  την παραγγελία και εγκατάσταση των συσκευών παρεμπόδισης, την οδηγία προς τα νοσοκομεία στο Ισραήλ να δέχονται τους κρατούμενους που ξεκινούν απεργία πείνας και νερού, ως ένα σημάδι ότι δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας