Οι λογογράφοι του Μητσοτάκη έπιασαν δουλειά με μέσο

1680
διαστροφές
Όταν η πολιτική εκπίπτει σε επιθεώρηση τα πράγματα δεν πάνε καλά, τουλάχιστον για την πολιτική. Κι όταν οι πολιτικοί γίνονται εύκολα επιθεώρηση τα πράγματα που δεν είναι καλά μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα.
Μερικά πράγματα δεν είναι δυνατόν να τα λέει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Δεν μπορεί δηλαδή σε μια συζήτηση της παρέας, επειδή διαφωνεί με τον νόμο για την ταυτότητα φύλου, να “ανακαλύπτει” ένα φίλο που του διηγήθηκε, λέει, “μια ιστορία για ένα νέο παιδί, που τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου, επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος”.
Αν αυτό δεν είναι δυνατόν για ένα απλώς σκεπτόμενο άνθρωπο είναι ολότελα απαράδεκτο για ένα βουλευτή, ακόμα περισσότερο απαράδεκτο για έναν αρχηγό κόμματος και δεν θα έπρεπε ούτε προς στιγμήν να σκέφτεται να το εκστομίσει ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεωρεί ότι… είναι “εν αναμονή πρωθυπουργός”.
Όπως γνωρίζουμε όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει διαπράξει, χωρίς να τον σταματήσει κανείς από τους συμβούλους, τους λογογράφους και τους λοιπούς παρατρεχάμενους που ψωμίζονται για να δηλώνουν πολιτικά στελέχη. Και η απορία που γεννιέται είναι απλή: Μόνος του το σκέφτηκε και δεν τον προστάτευσαν, ή αυτοί οι φωστήρες τον ορμήνεψαν να το πει και εκείνος τους άκουσε;
Ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που “προπονείται” για το επόμενο βήμα της πολιτικής του καριέρας, που δεν μπορεί παρά να είναι η πρωθυπουργία, δεν είναι επίσης δυνατόν να γίνεται… επιθεώρηση κάθε φορά που κοντράρεται στη Βουλή με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν μπορεί λοιπόν, για να φανεί ρήτορας και να ταπώσει τον αντίπαλο, να χρησιμοποιεί ρήσεις που τις αποδίδει στον Αϊνστάιν, θέλοντας να… δείξει πόσο πολλά γνωρίζει, ενώ ένα απλό γκουγκλάρισμα θα του έδειχνε ότι ο Άλμπερτ ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς μάλιστα για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, τους συμβούλους, τους λογογράφους και τους παρατρεχάμενούς του, η φράση “παράνοια είνα να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα”, όποιος και να την έχει πει, εύκολα γίνεται μπούμερανγκ για όποιον τη χρησιμοποιεί χωρίς προηγουμένως να σκεφτεί και μάλιστα πολύ.
Διότι αυτοί που κάνουν συνεχώς τα ίδια πράγματα -ειδικά στη Βουλή- και περιμένουν διαφορετικά αποτελέσματα είναι τα στελέχη της ΝΔ και ο πρόεδρός τους. Που διαρκώς “ετοιμάζονται” για τη μεγάλη σύγκρουση που θα δείξει ποιος είναι ποιος και θα βάλει τον Τσίπρα στη θέση του και μετά βρίσκονται (πάλι και πάλι!) σε μια γωνιά του “καναβάτσου” να μετράνε τα σημεία που έχασαν.
Το δίδαγμα της ιστορίας είναι προφανές: Η ηγεσία της ΝΔ, παρ΄ό,τι ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται το αντίθετο, προσλαμβάνει συμβούλους, συνεργάτες και παρατρεχάμενους, όχι βάσει ικανοτήτων και βιογραφικού αλλά με… μέσο. Για αυτό έχουν μια προφανή αδυναμία να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα και για αυτό συναγωνίζονται ποιος θα ανοίξει τον επόμενο λάκκο για να πέσει μέσα ο αρχηγός τους.
Αλλά ένας αρχηγός που πέφτει στους λάκκους που του ανοίγει το “περιβάλλον” του δεν πρόκειται να πάει και πολύ μακριά.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας