Οι λιμενεργάτες συνεχίζουν την απεργία, παρά τη δικαστική απόφαση

2603
λιμενεργάτες

Για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco, όπως αποφάσισαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 31 Μαΐου.

Οι λιμενεργάτες του Πειραιά περιφρουρούν μαζικά την απεργία τους, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αντεργατική-αντιαπεργιακή δικαστική απόφαση, που υπαγόρευσε η Cosco.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική τη δεύτερη 24ωρη απεργία, που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι το απόγευμα της Τετάρτης, με το αιτιολογικό ότι δεν αναγγέλθηκε ένα 24ωρο πριν, όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι εργαζόμενοι επιμένουν στον αγώνα τους, με κεντρικά αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, καμία μορφή ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, ενιαία επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, βαρέα και ανθυγιεινά, ένσημα, μόνιμη πενταμελής πόστα.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν όλο το βράδυ και συνεχίζουν και βρίσκονται, εργαζόμενοι από άλλους κλάδους εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη τους.

Την απεργία καλύπτει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά μετά από απόφαση που έλαβε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Διοίκησής του.

Εν τω μεταξύ, όργιο τρομοκρατίας έχουν εξαπολύσει Cosco και εργολάβοι, που επιδιώκουν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, μεταφέροντας με μικρό τουριστικό πλοίο κάποιους, ανάμεσά τους και χρυσαυγίτες, από την προβλήτα του Φαλήρου (ΣΕΦ) στις προβλήτες της Cosco για να δουλέψουν.

Από το Σωματείο έγινε παρέμβαση τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και στον υπουργό Ναυτιλίας, προειδοποιώντας ότι αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνεται στο λιμάνι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας