Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν βρώμικες επιθέσεις Σύρων εξτρεμιστών στις δυνάμεις της Δαμασκού

725
Σοβαρές προειδοποιήσεις από τη Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) για τα σχέδια των ΗΠΑ στη Συρία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σκοπεύουν να αρχίσουν πληροφοριακή εκστρατεία για να οδηγήσουν σε διαδηλώσεις στη Συρία, σημείωσε η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).
«Οι πληροφορίες που έλαβε η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ στοχεύει να διατηρήσει την αμερικανική παρουσία στη Συρία, αποτρέποντας τη σταθεροποίηση της κατάστασης σε αυτή τη χώρα» ανέφερε η SVR σε σχετική ανακοίνωσή της.
«Η Ουάσινγκτον σκοπεύει να ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία μέσω των ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των αραβόφωνων κοινωνικών δικτύων, για να οδηγήσει σε διαμαρτυρίες στη συριακή κοινωνία» συμπληρώθηκε.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν εξτρεμιστές στη Λαττάκεια και τη Δαμασκό για να οργανώσουν στοχευμένες διαδηλώσεις κατά των συριακών, ρωσικών και ιρανικών στρατευμάτων.
«Για να επιτύχουν τους στόχους τους στη Συρία, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ενεργά τις στενές επαφές τους με τη λεγόμενη ένοπλη αντιπολίτευση, και μάλιστα με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατευθύνουν τους “εν υπνώσει πυρήνες” των εξτρεμιστών στην πόλη της Δαμασκού και στην επαρχία της Λαττάκειας για να πραγματοποιήσουν στοχευμένες ενέργειες εναντίον μελών των συριακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας και του Ιράν» συμπλήρωσε.
Κομβόι αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων φτάνει στο Ιράκ αποχωρώντας από τη βόρεια Συρία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022

Ακόμα, η SVR κατήγγειλε πως η Ουάσινγκτον συμμετέχει, ενεργά, στο «σκιερό» εμπόριο πετρελαίου της Συρίας, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα συνοδεύουν φορτηγά πετρελαίου από τη Συρία στο Ιρακινό Κουρδιστάν και στη συνέχεια το πετρέλαιο πωλείται για 35-40 δολάρια το βαρέλι.
«Σε αυτό το πλαίσιο, η λεηλασία των φυσικών πόρων της Συρίας από αμερικανικές εταιρείες συνεχίζεται. Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου που παράγεται στα κατεχόμενα εδάφη της βορειοανατολικής Συρίας. Έως και 3 εκατομμύρια βαρέλια εξορύσσονται […] κάθε μήνα. Περίπου το ένα τρίτο του κλεμμένου πετρελαίου πωλείται, με τη μεσολάβηση των Αμερικανών, στην Κουρδική Αυτόνομη Περιφέρεια του Ιράκ στην τιμή των 35-40 δολαρίων το βαρέλι» εξήγησε η ρωσική Υπηρεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας