Οι ΗΠΑ “γκριζοποιούν”, χαρακτηρίζοντας αμφισβητούμενη, την ελληνική ΑΟΖ

1603
ηπα

Λίγες ώρες μετά την έκδοση Navtex από την Τουρκία για έρευνες στα ανοιχτά του Καστελόριζου, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε ως αμφισβητούμενα ύδατα την ελληνική υφαλοκρηπίδα επί της οποίας σχεδιάζει να επιχειρήσει η τουρκική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ ανέφερε ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειοκαι πρόσθεσε πως “προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια για επιχειρήσεις  και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή“.

Η ύπουλη δήλωση του εκπρόσωπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την ώρα που η κυβέρνηση εκλιπαρεί γενικώς και αορίστως για διεθνή παρέμβαση, προμηνύει διάλογο τύπου Ιμίων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με την Τουρκία να έχει το πάνω χέρι κατέχοντας ελληνική υφαλοκρηπίδα και την Ε.Ε και τις ΗΠΑ σε ρόλο δούρειου ίππου υπέρ της Τουρκίας, όπου η χώρα μας θα πρέπει να δείξει “καλή θέληση” και να διαγράψει από τον χάρτη των θαλασσίων δικαιωμάτων το Καστελόριζο, σύμφωνα, άλλωστε και με τις υποδείξεις του καθηγητή Χ. Ροζάκη, που προεξόφλησε,  μαζί με πολλούς άλλους “εκσυγχρονιστές” πολιτικούς, ότι το Καστελόριζο είναι μακριά και έχει πολύ μικρή επήρεια!

Όλα δείχνουν ότι το σχέδιο παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία είναι προδιαγεγραμμένο και ακολουθείται με σταθερά βήματα, με την ελληνική κυβέρνηση στο ρόλο του “χρήσιμου και υπάκουου ηλίθιου“.

Κ.Μ

Υ.Γ: Όσοι θεωρούν, όπως οι ΗΠΑ, ότι εκεί που σχεδιάζει να επιχειρήσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αμφισβητούμενα ύδατα, δεν έχουν παρά να προτρέψουν την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες της και να κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, ώστε Ελλάδα και Τουρκία να προσφύγουν στο Δικαστήριο που έχει θεσμοθετηθεί στο πλαίσιο αυτής της Σύμβασης για να επιλύσει τελεσίδικα τη μεταξύ τους διαφορά και να επιμερίσει την ΑΟΖ. Ιδού η Ρόδος…

Δεν ακούμε, όμως, να προτείνουν αυτήν την επιλογή οι Αμερικανοί “φίλοι” μας. Πως άλλωστε, όμως, να προτείνουν αυτήν την επιλογή οι ΗΠΑ, αφού και αυτές, για να έχουν τα χέρια τους λυμένα, δεν έχουν κυρώσει την κατοχυρωμένη διεθνώς Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας