Οι δημοσιογραφικές ενώσεις κατά του Δ.Σ. της ΕΡΤ για τον νέο Κανονισμό Προσωπικού

1194
δημοσιογραφικές

Μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση και με οριακή πλειοψηφία 3 έναντι 2 ψήφων, το Δ.Σ. της ΕΡΤ επικύρωσε τον νέο Γενικό Κανονισμού Προσωπικού, που έχει προκαλέσει μεγάλη αντιπαράθεση με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τις δημοσιογραφικές ενώσεις. Καθώς υπήρξε ένσταση για την απόφαση, αναμένεται η λήψη νέας μετά και από τη γνωμοδότηση και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Άμεσα σχετιζόμενοι με την ΕΡΤ και ενδιαφερόμενοι για τις εξελίξεις, επισημαίνουν ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση επιστρέφει σε καταστάσεις που είχαν καταδικαστεί κατά το παρελθόν, ενώ οι δημοσιογραφικές ενώσεις καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΡΤ, γιατί δεν επέτρεψε να εκφράσουν τις εντάσεις τους για τον Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούν τη διοίκηση της ΕΡΤ να σταθεί στο ύψος που αρμόζει στον κοινωνικό ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης:
“Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΘΣτεΕ και της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλουν την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., το οποίο αρνήθηκε ακόμη και να ακούσει το αίτημα όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας να εκφράσουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ τις ενστάσεις τους για τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
Αντιπροσωπεία των Ενώσεων ζήτησε να παρέμβει στη συνεδρίαση και παρά την παραίνεση τουλάχιστον δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλης Κωστόπουλος δεν έκανε δεκτό το αίτημα. Το εντυπωσιακό ήταν ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν – και σωστά – συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Ταυτόχρονα, οι Ενώσεις καταγγέλλουν την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να καταλάβει το πόσο αναγκαία και καθοριστική για τον δημοσιογραφικό κλάδο είναι η αναφορά και η δέσμευση των υπογραφών ΣΣΕ από τον δημόσιο φορέα με την Ένωση Συντακτών.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταθεί στο ύψος που αρμόζει στον κοινωνικό ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να αντιληφθεί ότι οι δημοσιογράφοι θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο την Ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα, τη Δημοκρατία και την αυτονομία των Ενώσεών τους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας