Οι Γερμανοί φροντίζουν τους συνεργάτες τους: «ζητούν δικαστική ασυλία στον Ανδρέα Γεωργίου»

2123
Ανδρέα Γεωργίου

Νομοθετική πρωτοβουλία το ταχύτερο δυνατόν, με την οποία θα προστατεύεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) Ανδρέας Γεωργίου από δικαστικές διώξεις, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο επικεφαλής του ελεγχόμενου από το Βερολίνο Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Φορέα για τη Στατιστική Διακυβέρνηση (European Statistical Governance Advisory Board, ESGAB) Μάρτι Χετεμάκι.
«Θα ήμουν πολύ ευγνώμων, εάν θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε το ταχύτερο δυνατόν, ποια μέτρα πρόκειται να πάρετε για να αντιμετωπίσετε τις υποθέσεις», αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που έχει γνώση του περιεχομένου της.
Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού φορέα σημειώνει στην επιστολή του ότι οι ποινικές διώξεις κατά του Γεωργίου και δύο ανώτατων πρώην υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ για πλαστογράφηση του ελλείμματος έχουν «ένα σαφές πολιτικό πλαίσιο».
Είναι «παράδοξο», προσθέτει ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να λογοδοτήσει δικαστικά, ενώ αυτοί που συγκάλυπταν επί χρόνια το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν έχουν υποστεί κυρώσεις. Οταν έχει αποδειχθεί ότι δεν υπήρχε θέμα συγκάλυψης, απλώς αυτός το πλαστογράφησε, λοιπόν πρέπει να αθωωθεί!.
Ο φορέας που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, αναφέρει: «Ενώ ασκήθηκαν δικαστικές διώξεις κατά τριών πρώην υπαλλήλων, που σύμφωνα με την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εφάρμοσαν σωστά τους ευρωπαϊκούς στατιστικούς κανόνες, δεν ασκήθηκαν παραδόξως νομικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης εναντίον εκείνων, που… ήταν υπεύθυνοι για τα λανθασμένα στοιχεία αναφορικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας».
Η εποπτική Αρχή για τη στατιστική διακυβέρνηση σημειώνει ότι οι στατιστικές πρέπει να είναι αληθινές και όχι μέσα άσκησης πολιτικής και ότι για να υπάρχει η εγγύηση αυτή δεν θα πρέπει τα στελέχη των Στατιστικών Υπηρεσιών να λογοδοτούν δικαστικά. «Η ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο καλής στατιστικής διακυβέρνησης», αναφέρει η ESGAB, προσθέτοντας: «Είναι πολύ σημαντικό, να μπορούν οι υπάλληλοι να λάβουν αποφάσεις, χωρίς να πρέπει να φοβούνται δικαστικές διαδικασίες».
Ο Α.Γεωργίου υπήρξε το βασικό εκτελεστικό όργανο της μεγαλύτερης συνωμοσίας της νεότερης ελληνικής ιστορίας (μεγαλύτερης ακόμα και από τον σχεδιασμό των πραξικοπηματιών του 1967 και με απείρως πιο ολέθρια αποτελέσματα).

Πλαστογράφησε το έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ (κατ’έντολήν, φυσικά του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου) και έφερε τον όλεθρο των μνημονίων στη χώρα.
H Ελλάδα το 2009 ήταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση, εν μέρει λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 2008 και εν μέρει γιατί ο Κ.Καραμανλής δεν τόλμησε τις αναγακίες τομές, αφού ήταν καλός στην στρατηγική σύλληψη, αλλά κακός στην εκτέλεσή της.

Ομως η Ελλάδα δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση, ούτε από την Ιταλία, ούτε φυσικά από την Ισπανία ή την Πορτογαλία ή ακόμα και την Γαλλία κλπ., όπως πλέον με σαφήνεια αποδεικνύεται.
Και θα μπορούσε εύκολα να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές, αν έλειπαν τρεις μοιραίοι άνθρωποι: Ο Γ.Παπανδρέου, ο Γ.Παπακωνσταντίνου και ο Α.Γεωργίου. Οι οποίοι βέβαια, εκτέλεσαν συγκεκριμένη αποστολή. 
Και τώρα κανείς δεν γνωρίζει, πότε και με ποιο τρόπο θα ξεφύγει η χώρα από την κόλαση στην οποία την έχουν βάλει. Με την ψήφο του ελληνικού λαού, να μην ξεχνιόμαστε…

1 σχόλιο

  1. Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
    Ο εξευτελισμός της Eurostat/Κομισιόν (το ESGAB η Eurostat ο έστησε για ευνόητους λόγους) έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη. Να δούμε τι θα πράξουν οι οσφυοκάμπτες στις ξένες ταπεινωτικές απαιτήσεις εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Θα θεσμοθετήσουν άραγε την ασυλία αυτού που παρέβη τον νόμο και δικάζεται για παράβαση καθήκοντος στις 29 Μάη; Κάτι τέτοιο μου θυμίζει τον παράνομο τερματισμό της θητείας όλων των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, εκτός του Γεωργίου του ΔΝΤ, με μια απλή φράση μέσα στον νόμο για το χαράτσι το φθινόπωρο του 2011. Ο Γεωργίου broke the law και όποιος breaks the law (στην δική τους γλώσσα) τιμωρείται. Αλλά ουσιαστικά η Eurostat/Κομισιόν τρέμει την αποκάλυψη της δικής τους εγκληματικής εμπλοκής στην ψευδή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τρέμουν το σκάνδαλο σε διεθνές επίπεδο, σκάνδαλο που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο κονκλάβιο της διαπλοκής και του εγκλήματος που λέγεται ΕΕ. Η ελπίδα μας έχει εναποτεθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και μόνον. Ζωή Γεωργαντά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας