Οι «βόθροι» ευωδιάζουν όταν μας υποστηρίζουν…

4577
τουρισμού
«Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στο χώρο της ενημέρωσης άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα τόσο ως δημοσιογράφος, όσο και ως ιδιοκτήτης Μέσων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
Aυτή είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για τον αποθανόντα εκδότη Γιώργο Κουρή. Την αντιγράψαμε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Τζανακόπουλος δεν μας λέει ποιο είναι το «ιδιαίτερο αποτύπωμα» που άφησε ο αποθανών εκδότης. Πιθανά να μην είναι σε θέση να το γνωρίζει ακριβώς γιατί είναι νέος και στην δεκαετία του 80 που «μεγαλούργησε» ο Γιώργος Κουρής, διάβαζε τα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου κι όχι τις εφημερίδες που εξέδιδε τότε ο μεταστάς. Δεν φρόντισε να πληροφορηθεί όμως ή όσοι γνώριζαν δεν τον πληροφόρησαν.
Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα δεν είναι να αναφερθεί κανείς στον Γιώργο Κουρή.Για το αποτύπωμά του όμως, επιβάλλεται να ειπωθεί η αλήθεια από μια κυβέρνηση που έχει βάλει στο στόχαστρό της συγκεκριμένα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους κατηγορώντας τα ότι με ψεύδη και συκοφαντίες επιχειρούν να την πλήξουν ώστε να της δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα και να πετύχουν την παλινόρθωση «του παλιού πολιτικού συστήματος».
Το αποτύπωμα του εκλιπόντος στην δημοσιογραφία ήταν ο άκρατος λαϊκισμός, η δημαγωγία και η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων. Αυτό που χαρακτηρίστηκε εύστοχα «Αυριανισμός» και συμπυκνώνεται ως έκφραση της δημοσιογραφικής χυδαιότητας. Αυτού του είδους την δημοσιογραφία ανήγαγε σε μόνιμη πρακτική από τις εφημερίδες του, ο Γιώργος Κουρής. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούσε να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του. Αυτούς που κάθε φορά είχε ως πολιτικούς αντιπάλους.
Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παρουσιάζοντάς τον ως συνεργάτη των ναζί την περίοδο της Κατοχής. Τον ίδιο τον Αντρέα Παπαντρέου στην συνέχεια όταν χυδαιολογούσε με τις φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη. Εννοείται η Αριστερά ήταν μονίμως στο στόχαστρό του . Οι πιο παλιοί αναγνώστες αυτού του ιστότοπου, θα θυμούνται τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για το κότερο του Χαρίλαου Φλωράκη!
Απέναντι σε αυτή την δημοσιογραφία είχε μόνιμα ανοικτό μέτωπο η Αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της;. Εννοείται πως το μέτωπο αυτό είχε και ο ΣΥΝασπισμός της Αριστεράς και αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την διαφορά πως ο πάντα «ευέλικτος» Γιώργος Κουρής που έβρισκε τρόπους να βαδίζει παράλληλα με τις εξουσίες έκανε έγκαιρα την επιλογή να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις διαπίστωσε κατά που πάει το ρεύμα και στην συνέχεια τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στο «ιδιαίτερο αποτύπωμα» του εκλιπόντος εκδότη περιλαμβάνονται εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι που ακόμα και τώρα ενώ έχασαν τις δουλειές τους δεν πήραν τα λεφτά τους. Επειδή όμως η στήριξη των Μέσων που διέθετα ο αποθανών στην κυβέρνηση ήταν ολόπλευρη και δεδομένη, ο κ. Τζανακόπουλος περιορίστηκε στο «ιδιαίτερο αποτύπωμα» Αν επρόκειτο για Μέσα που επέκριναν την κυβέρνηση, θα έκανε ανάλυση του «αποτυπώματος». Τώρα στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία.
*Πηγή: pagenews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας