Οι βρώμικοι εκβιασμοί του Ερντογαν

1301
διαλόγου

Η κατάσταση με το προσφυγικό μεταναστευτικό είναι κρίσιμη και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λόγια του αέρα και προπαντός με επικοινωνιακές υστερίες μέσα από τα ΜΜΕ!

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι η Τουρκία του Ερντογάν είναι στριμωγμένη αφάνταστα από τα φέρετρα των Τούρκων στρατιωτών που έρχονται από το μέτωπο της Συρίας καθημερινά.

Για το λόγο αυτό εκβιάζει τους πάντες, φυσικά και την Ε.Ε και κυρίως, όμως, την Ελλάδα χρησιμοποιώντας χιλιάδες δυστυχισμένες ξεριζωμένες ανθρώπινες υπάρξεις από την φτώχεια και τους πολέμους που είναι εγκλωβισμένες στην χώρα του και θέλουν να φύγουν προς την Ευρώπη.

Ζητά ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ο Ερντογάν μέσα από εκβιασμούς για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ήττα του στην ΣΥΡΙΑ. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ενδο-ιμπεριαλιστικες αντιθέσεις.

Από την άλλη πλευρά τα ελλείμματα στο τεράστιο αυτό ζήτημα του μεταναστευτικού, όλων των ελληνικών κυβερνήσεων είναι γνωστά. Σήμερα όμως αυτές τις κρίσιμες ώρες τις έντασης από το εκβιαστικο άνοιγμα των συνόρων στον Έβρο και την προώθηση των μεταναστευτικών ρευμάτων στα νησιά μας από την Τουρκία τι μπορεί να γίνει;

Σε τοπικό επίπεδο βασικό είναι ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα πρέπει να φυλαχτούν από μια μαζική ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων.

Η κυβέρνηση, οφείλει να κινητοποιήσει επίσης την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και να παράσχει όσα προβλέπονται για την εξομάλυνση της ζωής σε τοπικό επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν στα νησιά μας να συνεχίζεται η ομηρία των κατοίκων τους με την αστυνομική βία αλλά και των χιλιάδων μεταναστών που συνεχίζουν να καταφθάνουν με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής και να βρεθούν αύριο μέσα σε μια απέραντη φυλακή!

Σε διεθνές επίπεδο:

Α) .Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με τη φίλη και σύμμαχο χώρα Συρία. Η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και η λήξη των εχθροπραξιών στα σύνορά της από την Τουρκία σταματούν και τα προσφυγικά ρεύματα.

Β). Η Ελλάδα οφείλει να προτείνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στον Έβρο, μέσα στην Τουρκία σε βάθος 10 χιλιομέτρων, ώστε να κοπούν τα “γελάκια “του Ερντογάν και μόνο στο άκουσμα.

Αν θέλει κάποιος να παίζει επίθεση επάνω σου, τώρα είναι η ώρα να του δείξεις πως και εσύ ξέρεις να παίζεις “τα χαρτιά σου” και ότι η μέχρι τώρα ηρεμία σου, δεν οφείλονταν σε αδυναμία, αλλά σε ανωτερότητα και σεβασμό για τις ανθρώπινες υπάρξεις. Αυτό ισχύει και για τις ξενοφοβικές ακροδεξιές κυβερνήσεις μέσα στην Ε.Ε που θέλουν την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης αποθήκες ανθρώπινων υπάρξεων με τις απαράδεκτες συνθήκες του Δουβλίνου. Εν ανάγκη να δοθούν ταξιδιωτικά έγραφα και το ζήτημα να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γ). Συνεννόηση με Βουλγαρία, Σερβία, Συρία, Κύπρο, για κοινό μέτωπο ενάντια στην Τουρκία και τους εκβιασμούς της σε κάθε επίπεδο με το μεταναστευτικό!

Τέλος το τεράστιο αυτό ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς πρέπει να το αντιληφθούν οι πάντες ότι δεν μπορεί ποτέ να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά στις χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα η Ιταλία ή η Ισπανία σήμερα για παράδειγμα αλλά εκεί που δημιουργείται η ανάγκη του ξεριζωμού από την φτώχεια και τους νεο- αποικιοκρατικούς, ιμπεριαλιστικούς πολέμους όπως στην Μέση Ανατολή ,το Πακιστάν ,το Αφγανιστάν ή την Λατινική Αμερική και όχι μόνο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας