Οι βρώμικες Γαλλικές τράπεζες πίσω από τους παράνομους Ισραηλινούς εποικισμούς. Ιδού ποιοί διευθύνουν την ΕΕ

1947
Γαλλικές τράπεζες

Την εμπλοκή πέντε γαλλικών τραπεζών στην παράνομη επέκταση των ισραηλινών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και συγκεκριμένα στην Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, αποκαλύπτει η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH).
Στην πολυσέλιδη αναφορά που δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα υπό τον τίτλο «Επικίνδυνοι δεσμοί μεταξύ γαλλικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών και της ισραηλινής αποικιοκρατίας» (“Dangerous Links between French Banks and Insurance Companies and Israeli Colonisation”) η FIDH τεκμηριώνει ότι τα εν λόγω ιδρύματα συνεργάζονται με ιδρύματα από το Ισραήλ που λειτουργούν σε παράνομους οικισμούς, συμβάλλοντας, μέσω αυτής της συνεργασίας, στην βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους.
Σύμφωνα με την αναφορά, οι γαλλικές τράπεζες και επιχειρήσεις διατηρούν άμεση ή έμμεση μειοψηφική συμμετοχή σε ισραηλινές τράπεζες ή επιχειρήσεις, οι οποίες εμπλέκονται άμεσα στην χρηματοδότηση των εποικιστικών επιχειρήσεων. Αυτό επιβεβαιώνεται με αποδείξεις σημειώνοντας ότι τέσσερις κοινοπραξίες τραπεζών χορήγησαν δάνειο ύψους 288 εκατομμυρίων ευρώ στην ισραηλινή Electric Corporation (IEC), η οποία είναι πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στα κατεχόμενα.
Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, στην χρηματοδότηση των εποικισμών εμπλέκεται και ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κουσνέρ, ο οποίος δραστηριοποιείται στο real estate.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας