Οι Έλληνες αποδοκιμάζουν και δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση

3331
Ευρωπαϊκή Ένωση
Το Ευρωβαρόμετρο για το 2018 έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας είναι καταπέλτης για την εικόνα και τον τρόπο με τον οποίο διάκεινται και αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Όπως απεικονίζεται ξεκάθαρα και χωρίς περιθώρια αμφιβολιών και στατικού λάθους, οι Έλληνες, σε συντριπτικά ποσοστά της τάξης του 69% (!), αποδοκιμάζουν και δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι του πτωχού 27% που δηλώνει πίστη στο οικοδόμημα των Βρυξελλών.

Συγκεκριμένα, παρά τη ματαιοπονία της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει διαφορετική κατάσταση και πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας από αυτήν που ισχύει, οι Έλληνες πολίτες, έχοντας βιώσει κυριολεκτικά στο πετσί τους, τον ζόφο, την ανέχεια και την οικονομική και όχι μόνο καταπίεση όλης της οκτάχρονης, μέχρι σήμερα, περιόδου των μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων προγραμμάτων, έχουν κάκιστη εικόνα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα το δηλώνουν εμφατικά με ποσοστό στο 98%!

Όμως, αυτές οι πολύ χρήσιμες διαπιστώσεις του Ευρωβαρόμετρου δεν σταματούν στην εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας πολίτης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική οικονομία. Αντίθετα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα που αποδεικνύει περίτρανα τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού έναντι της ΕΕ και των πολιτικών της, που έχουν, κυριολεκτικά, γονατίσει τη χώρα μας.

Για παράδειγμα, η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό (70%), μεταξύ των χωρών της ΕΕ, σε σχέση με το εάν η φωνή του Έλληνα πολίτη λαμβά νεται υπόψιν στο περιβάλλον της Ένωσης. Το εύρημα αυτό εντυπωσιάζει, όχι για την αλήθεια που δεν επιδέχεται καμμίας αμφισβήτησης, αλλά για το γεγονός πως προέκυψε πριν έρθει στην επιφάνεια η επίσημη παραδοχή, μία ακόμη δηλαδή, του κ. Μοσκοβισί πως ό,τι συντελείται στην Ελλάδα, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, είναι εντελώς αντιδημοκρατικές αποφάσεις του Eurogroup.

 

Το μέλλον

 

Τέλος, ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες και για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάλι με το υψηλότερο ποσοστό (53%) μεταξύ των χωρών της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας με τη θέση αυτή πως οι πολιτικές και οι δρόμοι που χαράσσουν οι Βρυξέλλες καθόλου δεν προσβλέπουν ούτε οδηγούν προς όφελος των λαών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας