ΟΗΕ: Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία

1031
λιτότητα
«Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο σημαντική για την ψυχική υγεία από τη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή», σύμφωνα με τον Dainius Pūras, ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την υγεία

«Η λιτότητα, η ανισότητα και η εργασιακή ανασφάλεια επιδεινώνουν την ψυχική υγεία», σύμφωνα με τον Dr Dainius Pūras, ειδικό εισηγητή στον ΟΗΕ για το δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ο Dainius Pūras, μέσω του Guardian, καλεί τις κυβερνήσεις «να βρουν λύσεις, εάν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επικράτηση των ψυχικών ασθενειών».

«Αυτό θα ήταν το καλύτερο ”εμβόλιο” κατά των ψυχικών ασθενειών και θα ήταν πολύ καλύτερο από την υπερβολική χρήση φαρμάκων», δήλωσε ο Pūras στον Guardian.

Σύμφωνα με τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την υγεία, «η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο σημαντική για την ψυχική υγεία από τη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή».

Όπως λέει μετά από την κρίση του 2008 οι πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις προκειμένου να σταματήσουν την παγκόσμια κρίση, είχε σαν αποτέλεσμα τη λιτότητα, προκαλώντας σε πολλούς ανθρώπους κοινωνική απομόνωση και αυτό με τη σειρά του προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Dainius Pūras «τα κράτη του κόσμου επικεντρώθηκαν στα λάθος πράγματα, αντί να σταματήσουν τους λόγους πίσω από το πρόβλημα, προσπάθησαν να σταματήσουν το πρόβλημα, με λάθος μεθόδους».

Προκειμένου να βελτιώσουμε τη ψυχική υγεία, ο Pūras προτείνει μεταξύ άλλων, τη μείωση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, την βελτίωση των σχολικών προγραμμάτων και την άμεση παρέμβαση σε παιδιά που έχουν ζήσει δύσκολες παιδικές εμπειρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας