ΟΑΣΘ: Δεν πάει άλλο, 200κρούσματα. Πολλαπλασιάζονται οι νεκροί Παστωμένοι επιβάτες

683
Πολλαπλασιάζονται οι νεκροί Παστωμένοι επιβάτες

Με μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τραγικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στον ΟΑΣΘ, μετά και τον πρόσφατο θάνατο από covid ενός συναδέλφου οδηγό 43 ετών.

Τις προηγούμενες μέρες «έφυγε» ακόμα ένας συνάδελφος οδηγός 58 ετών ενώ συνολικά μέσα σε ένα μήνα  έχουμε χάσει 4 συναδέλφους.

Συνολικά από τον χειμώνα μέχρι σήμερα δηλ. μέσα σε 6-7 μήνες μετράμε 7 συναδέλφους νεκρούς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πλέον των 200 που σημαίνει ότι ως ποσοστό έχουμε φτάσει και ξεπεράσει το 10% στους περίπου 2.000 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την όλη κατάσταση.

Επιβεβαιώνεται αυτό που εδώ και έναν χρόνο φωνάζουν οι εργαζόμενοι και τα εργατικά σωματεία ότι τα ΜΜΜ αποτελούν μια σημαντική εστία υπερμεταδοσης του ιού με την εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης που κλείνει τα αυτιά στα δίκαια αιτήματα για μέτρα ενίσχυσης των συγκοινωνιών για να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουμε μαζικά και μαχητικά ενάντια στην κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ που συνεχίζουν την απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου της πόλης ενώ παράλληλα και εν μέσω πανδημίας καταργούν εργασιακά μας δικαιώματα.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς τους τοπικούς φορείς και τα εργατικά συνδικάτα να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα και να συμπορευτούν μαζί τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ καθώς το χρόνιο πρόβλημα στη συγκοινωνία αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους επιβάτες οι οποίοι πέρα από τις αναμονές και την καθημερινή ταλαιπωρία είναι υποχρεωμένοι σε συνθήκες πανδημίας να στριμώχνονται καθημερινά στα λιγοστά και σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλα οχήματα.

Ο αγώνας για φθηνή και ποιοτική συγκοινωνία μας αφορά όλους και στη μάχη αυτή εργαζόμενοι και λαός πρέπει να είναι ενωμένοι απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Πάρτε τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας του λαού:

  • Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με προσλήψεις στο αναγκαίο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση  όλων των συμβασιούχων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να προχωρήσει άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός όλων των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των οδηγών, ελεγκτών κομίστρου, σταθμαρχών, εποπτών, πωλητών καρτών που έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες επιβάτες σε κάθε βάρδια.
  • Καθημερινή υποχρεωτική θερμομέτρηση κατά την ανάληψη εργασίας. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στον οργανισμό για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων. Καθημερινός έλεγχος της διασποράς με τεστ σε κεντρικούς σταθμούς και αφετηρίες σε εργαζόμενους και επιβάτες, καθημερινή απολύμανση των χώρων αναμονής και των οχημάτων.
  • Περιορισμός της μετακίνησης των εργαζομένων και ειδικά των οδηγών σε διαφορετικές λεωφορειακές γραμμές γραμμή ώστε αν υπάρξουν νέα κρούσματα να είναι ελεγχόμενα και να γίνεται ευκολότερα η ιχνηλάτηση.
  • Απολύμανση των οχημάτων με σύστημα νέφωσης σε κάθε βάρδια. Εξασφάλιση όλων των μέσων ατομικής προστασίας οδηγών και επιβατών από το κράτος. Απολύμανση των εγκαταστάσεων σε καθημερινή βάση.
  • Αγορά καινούριων λεωφορείων και όχι επιδότηση ιδιωτών με κρατικό χρήμα. Πύκνωση των δρομολογίων σε γραμμές και ώρες αιχμής που υπάρχει συνωστισμός. Απομόνωση της καμπίνας του οδηγού για την προστασία του οδηγού από τη διασπορά του ιού (όχι με κορδέλες ή μουσαμάδες)
  • Χρηματοδότηση για την άμεση επισκευή λεωφορείων του ΟΑΣΘ και ειδικά των αρθρωτών. Ένταξη στην κυκλοφορία τώρα των επισκευάσιμων λεωφορείων και αγορά καινούριων και όχι επιδότηση ιδιωτών με κρατικό χρήμα. Επίταξη  για όσο διαρκεί η πανδημία σε όλο τον διαθέσιμο στόλο οχημάτων που υπάρχει (ΚΤΕΛ και τουριστικά)
  • Προσλήψεις προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες (τεχνίτες-οδηγοί).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση των εργατικών σωματείων την Τετάρτη 21/4, στις 18:30 έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου της πόλης.

ΠΗΓΗ: Ανακοίνωση Σωματείων τις πόλης για τις συγκοινωνίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας