Ξεπουλάνε τον ΔΕΣΦΑ σε πολυεθνικό όμιλο. Εγκληματική και παράνομη η εκποίηση

1701
αλληλεγγύη

Άνοιξαν οι προσφορές του ”στημένουδιαγωνισμού για το εγκληματικό ξεπούλημα του 66% (ΤΑΙΠΕΔ 31%, ΕΛΠΕ 35%) του υπεκερδοφόρου και δυναμικού Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
Πλειοδότησε η κοινοπραξία Snam-EnagasInternation-Fluxys, η οποία προσέφερε το ευτελέστατο, σε σχέση με την πραγματική αξία του ΔΕΣΦΑ, ποσό των 535 εκ. ευρώ, ενώ η Κοινοπραξία Enagas International (S.L.U) έδωσε 457 εκ. ευρώ.
Η Βελγο-ιταλο-Ισπανική πολυεθνική εταιρεία Snam S.p.A-Enagas Internacional S.L.U. -Fluxys S.A. που θέλει να ελέγξει τον κατασκευασμένο με ιδρώτα και αίμα και στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρηση, σχετιζόμενη με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας,  ελληνικό διαχειριστή Φυσικού Αερίου ΔΕΣΦΑ αποτελείτε από τις κατωτέρω εταιρείες:
Α) Κοινοπραξία με Lead Member την εταιρεία Snam S.p.A, αποτελούμενη από τις κατωτέρω εταιρείες:
1. Snam S.p.A – Lead Member
Δραστηριοποιείται στην Ιταλία μέσω τριών 100% θυγατρικών:
a. Της Snam Rete Gas S.p.A, η οποία είναι ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Ιταλίας,
b. Της Stogit S.p.A., η οποία δραστηριοποιείται στην αποθήκευση φυσικού αερίου, και
c. Της GNL Italia S.p.A. η οποία δραστηριοποιείται στην επαναεριοποίηση φυσικού αερίου.
H Snam S.p.A είναι μέτοχος στον αγωγό TAP, ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους Ευρωπαϊκούς διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Interconnector UK, TIGF, TAG και Gas Connect Austria).
2. Enagás Internacional, S.L.U
100% θυγατρική εταιρεία της Enagás S.A., η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία υποδομών φυσικού αερίου. Η Enagás Transporte S.A.U., η οποία είναι επίσης 100% θυγατρική εταιρεία της Enagás S.A., είναι διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ισπανία.
Η Enagás S.A. είναι μέτοχος στον αγωγό TAP ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Swedegas, Transportadora de Gas del Perú και Gasoducto de Morelos στο Μεξικό).
3. FLUXYS S.A.
Όμιλος που δραστηριοποιείται στις Ευρωπαϊκές αγορές υποδομών φυσικού αερίου με έδρα στο Βέλγιο. Ο όμιλος FLUXYS δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου όπως επίσης και στη λειτουργία εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βέλγιο και στη Γερμανία.
Η FLUXYS S.A. είναι μέτοχος στον αγωγό TAP ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους Ευρωπαϊκούς διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Swedegas, Interconnector UK, BBL Company).

Ευτελές τίμημα, ασυμβίβαστα στην πώληση. Εθνικό έγκλημα και απιστία

Πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Ιskra ότι το ξεφόρτωμα του υπερκερδοφόρου ΔΕΣΦΑ με τα χαρακτηριστικά του κρίσιμου στρατηγικού μονοπωλίου που κατέχει στον ενεργειακό τομέα, δεν υπακούει σε καμιά εθνική ή οικονομική λογική, παρά μόνο στην απαίτηση των πιστωτών να αρπάξουν σώνει και καλά τα τιμαλφή της οικονομίας την απομείωση του χρέους, το οποίο, όμως, δεν έχει πάτο, παρά την ληστεία και την αποικιοποίηση της χώρας.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι το τίμημα των 535 εκ. ευρώ, ακόμα και αν βελτιωθεί κατά τι, είναι ευτελέστατο.
Αυτό το τίμημα, μπροστά στα υψηλά κέρδη και αποθεματικά του ΔΕΣΦΑ, συνιστά απλώς κοροϊδία και εγείρονται μείζονα θέματα απιστίας και εθνικής μειοδοσίας γι’ αυτούς που θα υπογράψουν την πώληση και οι οποίοι γρήγορα, ας μην έχουν αυταπάτες, θα κάτσουν στο σκαμνί και τους περιμένει ο Κορυδαλλός, ενώ οι «αγοραστές» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκμεταλλεύονται τους εκβιασμούς της τρόικας και παρανομούν και επομένως η συναλλαγή, συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, θα εκπέσει.
Oι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν, επίσης, ότι το ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ στην εν λόγω κοινοπραξία είναι παράνομο και ασύμβατο, αφού η συγκεκριμένη κοινοπραξία που θα διοικεί και θα κατέχει τον ΔΕΣΦΑ, είναι ταυτόχρονα και βασικός μέτοχος στον αγωγό φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) που θα διέρχεται από την χώρα μας.
Αντί να καθόμαστε στον καναπέ μας και συχνά να οργιζόμαστε ή να αγανακτούμε, χρειάζεται να ξεσηκωθούμε πριν χάσουμε ολοσχερώς την πατρίδα μας και τα παιδιά μας.
Δεν το αξίζουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας