Ξεπουλάνε και βάζουν ιδιώτες ακόμα και στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας!

3075
ξεπουλάνε
Καναδική κρατική εταιρεία θα εκπαιδεύει τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας

ΣΤΑ… ΧΝΑΡΙΑ του ΝΑΤΟ φαίνεται πως πατάει η Ελληνική Αεροπορία η οποία είναι έτοιμη να ιδιωτικοποιηθεί, επιτρέποντας να εισχωρήσουν στους κόλπους της, ιδιώτες. Τα τελευταία χρόνια έχει χυθεί πολλή μελάνη για το θέμα και το ρόλο που θα διαδραματίσει στην κατεύθυνση αυτή, η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ), αφού η βάση της Καλαμάτας, μοιάζει να πλησιάζει όλο και περισσότερο στην μετατροπή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.

Το τελευταίο ρεπορτάζ, ανέδειξε την Παρασκευή το πρωί η εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ, όπου έγινε αναφορά στην πρόταση καναδικής κρατικής εταιρείας που αναλαμβάνει την προώθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων ανά τον κόσμο. “Η Ελλάδα θέλει διαρκώς να κάνει την Καλαμάτα Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης γιατί είναι μια περιοχή που έχει 260 με 280 ημέρες το χρόνο ηλιοφάνεια, άρα τα πτητικά προγράμματα δεν αναβάλλονται λόγω καιρού όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη”, ανέφερε ο δημοσιογράφος, τονίζοντας πως και η πρόσβαση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, είναι πολύ εύκολη.

Παράλληλα, έγινε λόγος για τις πολύ καλές εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ και τους εξαιρετικούς και έμπειρους εκπαιδευτές, με μια δικαιολογημένα καυστική αναφορά στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, αφού το Τ2 για παράδειγμα, το οποίο πρόσφατα αποτέλεσε και τον τάφο ενός εμπειρότατου εκπαιδευτή μας και πριν μερικούς μήνες παραλίγο να συμβεί το ίδιο για δύο ακόμη, είμαστε η τελευταία χώρα στον κόσμο που το χρησιμοποιεί! Στο ρεπορτάζ, έγινε εκτενής αναφορά και στα δήθεν οφέλη που θα επιφέρει στην πόλη, την ευρύτερη περιοχή και φυσικά σε ολόκληρη τη χώρα, η παραχώρηση της αεροπορικής εκπαίδευσης σε ιδιώτη από την Πολεμική μας Αεροπορία.

Η καναδική Canadian Commercial Corporation, η οποία έχει καταθέσει σχετική πρόταση έχοντας την τεχνογνωσία, θα πάρει τη χρήση των Τ-6 (που είναι το μόνο σύγχρονο αεροσκάφος αρχικού σταδίου εκπαίδευσης) και θα δώσει σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, τύπου Μ-346 που μεταξύ άλλων, έχει αποκτήσει και η ισραηλινή αεροπορία, αφού εμείς δε διαθέτουμε  σκάφος προχωρημένης εκπαίδευσης σύγχρονης τεχνολογίας, με το Τ-2 να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ήδη, έχουν πέσει οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών για την επένδυση, ενώ η Πολεμική Αεροπορία, θα πάψει πια να ασχολείται με την εκπαίδευση των Ικάρων, αγοράζοντας ώρες πτήσης!

Το ξεπούλημα αυτό της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας και η ανάθεση της σε κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει ακόμα και την εκπαίδευση των πιλότων μας στην Πολεμική αεροπορία, αποτελεί εγκληματική κίνηση που υπονομεύει στην καρδιά της την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Η αεροπορική βάση της Καλαμάτας δεν έχει κανένα λόγο να ξεπουληθεί, προκειμένου να αναλάβει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για πιλότους τρίτων χωρών ακόμα και άλλους ενδιαφερόμενους.

 

Λαϊκή Ενότητα: «Όχι στην εκχώρηση της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας σε εταιρεία Καναδικών συμφερόντων»

Η είδηση ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αποφάσισε να ξεπουλήσει ακόμη και την 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος) στην Καλαμάτα, η οποία δεν έχει διαψευσθεί, είναι τρομακτικό σκάνδαλο και μέγιστη διαπλοκή.

Το ξεπούλημα της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας και η ανάθεση της σε κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει ακόμα και την εκπαίδευση των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας, είναι γεγονός πρωτοφανές και υπονομεύει άμεσα την εθνική μας ασφάλεια και άμυνα. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία, που ελεύθερη χώρα, να έχει εκχωρεί τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις και την εκπαίδευση των πιλότων της σε εταιρεία και μάλιστα καναδικών συμφερόντων.

Η αποκρατικοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή υπηρεσιών, ισοδυναμεί με ακραίου τύπου «θατσερικό» πείραμα και δείχνει το πραγματικό περιεχόμενο των «λαγών», που κλείνουν συμφωνίες με τους ευρωατλαντικούς παράγοντες και ουσιαστικά, εκφράζουν την αδιαίρετη και ομοφωνούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι προφανώς πρέπει να αναβαθμιστεί η 120 ΠΕΑ και να γίνει σύγχρονη αεροπορική βάση εκπαίδευσης πιλότων. Είναι αδιανόητο όμως, αυτή η υποχρέωση του ελληνικού κράτους να εκχωρείται σε εταιρεία ξένων κρατικών συμφερόντων.

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την κυβερνητική απόφαση και καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό και τον «υπερπατριώτη» Υπουργό Εθνικής Άμυνας, να ακυρώσουν την συμφωνία που έχουν κάνει με την «Canadian Commercial Corporation».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας