Ξενοφοβικό μέτωπο διαιρεί ΕΕ. Και Βουλγαρία καταγγέλλει Σύμφωνο ΟΗΕ για μετανάστευση

1188
πρόσφυγες

Η ΕΕ δεν γνωρίζει μόνο βαθιά πολιτική και οικονομική διαίρεση, στασιμότητα και πελώριες διευρυνόμενες ανισότητες ανάμεσα σε χώρες του “πυρήνα” και της “περιφέρειας” αλλά και στο εσωτερικό των κοινωνιών. Η ΕΕ διαιρείται τώρα ακόμα πιο βαθιά από σειρά χωρών κυρίως της Αν. Ευρώπης, που υιοθετούν φοβικούς υπερσυντηρητικούς δρόμους και ανοικτά ξενοφοβικές επιλογές, χωρίς μέτρο και λογική.

Όλα δείχνουν ότι η ΕΕ συνεχώς αποσυντίθενται, χωρίς να έχει μέλλον.

Η Βουλγαρία προανήγγειλε πριν λίγο την καταγγελία του Συμφώνου του ΟΗΕ για την Μετανάστευση ακολουθώντας τις αντίστοιχες καταγγελίες της Τσεχίας, Κροατίας και Πολωνίας πράγμα που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις και για την χώρα μας.

Μία – μία οι υπερσυντηρητικές κυβερνήσεις της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων δηλώνουν ότι αντιτίθενται στο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση και δεν θα το υπογράψουν. Στη λίστα που περιελάμβανε ήδη Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία προστέθηκε και η Βουλγαρία.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα η Βουλγαρία περιλαμβάνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες αντιτίθενται στο σύμφωνο του ΟΗΕ.

«Η θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης θα είναι να μην ενταχθεί στο παγκόσμιο σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση», δήλωσε ο Τσβετάν Τσβετάνοφ, υπαρχηγός του κύριου κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, έπειτα από συνάντηση των επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο ήσσων εταίρος του GERB στον κυβερνητικό συνασπισμό, το κόμμα Ενωμένοι Πατριώτες, αντιτίθεται σφόδρα στο σύμφωνο του ΟΗΕ, για το οποίο υποστηρίζει πως θέτει σε κίνδυνο “εθνικά συμφέροντα”!

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο θα συζητήσει το σύμφωνο την Τετάρτη με την Κυβέρνηση της χώρας να έχει ήδη εκφράσει την αντίθεση της.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση εγκρίθηκε τον Ιούλιο και από τις 193 χώρες-μέλη εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποχώρησαν πέρυσι.

Ωστόσο, οι ακραία συντηρητικές κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Αυστρίας έχουν έκτοτε δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπογράψουν το τελικό έγγραφο στην τελετή που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Μαρόκο. Μάλιστα πολλές χώρες έχουν δηλώσει πως το Σύμφωνο δεν διαχωρίζει επαρκώς τη νόμιμη και την παράνομη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν από την πλευρά της έχει χαρακτηρίσει «επικίνδυνο» το σύμφωνο, εκτιμώντας ότι «θα υποκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους» να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης. 

Η Αυστρία έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας που δεν στηρίζουν το Σύμφωνο αυτό, με το επίπλαστο σκεπτικό ότι συγχέει τη νόμιμη με την παράνομη μετανάστευση.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Α.Μπάμπις, έχει πει στο κοινοβούλιο ότι δεν του αρέσει το Σύμφωνο και ότι «κανείς άλλος πέραν της ίδιας της Τσεχίας δεν μπορεί να αποφασίζει για τη μετανάστευση στη χώρα».

Το σύμφωνο του ΟΗΕ αντιμετωπίζει θέματα όπως η προστασία των ανθρώπων που μεταναστεύουν, η ένταξή τους στις νέες χώρες τους και ο επαναπατρισμός τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας