Ξεκινάει το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην Παραλία Θεσσαλονίκης

878
βιβλίου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, ξεκινάει για 39η χρονιά το καθιερωμένο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, «οι εκδότες τόλμησαν», καθώς πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ακυρώνονται.

«Ξεκινούμε με δυο εβδομάδες καθυστέρηση, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνεργαστούμε περισσότερο με τους εκδότες και να κάνουμε καλύτερη παρουσίαση του Φεστιβάλ», συμπλήρωσε, λέγοντας πως στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 150 εκδότες σε 80-90 εκθετήρια, μεταξύ των οποίων όμως θα υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις λόγω των μέτρων προστασίας από  τον κορονοϊό.

Παρότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις, θα γίνουν οι παρουσιάσεις των νέων βιβλίων από τους συγγραφείς που θα παρουσιάσουν και θα υπογράψουν τα νέα τους έργα εντός των εκθετηρίων.

Παράλληλα, καθώς φέτος το Φεστιβάλ τιμά τον μεγάλο Έλληνα ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή συζήτηση την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 18.30, προσβάσιμη σε όλους, όπου Έλληνες και ξένοι άνθρωποι των γραμμάτων θα διαβάσουν το αγαπημένο τους ποίημα από τον Μανόλη Αναγνωστάκη και θα αναλύσουν τι σημαίνει γι’ αυτούς. Για να συμμετέχει κάποιος στη συζήτηση αρκεί να κατεβάσει δωρεάν την πλατφόρμα Jitsi και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://meet.jit.si/Festival2020.Anagnostakis.

Τέλος, θα «τρέξει» φέτος για πρώτη φορά και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας.

Για την ασφάλεια του κόσμου, θα υπάρξει συνεννόηση ώστε στα εκθετήρια να είναι διαθέσιμα απολυμαντικά και πρόβλεψη για αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτό καθημερινά για τέσσερις ώρες, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας