Ξεκίνησε προκλητικά η μεγαλύτερη τουρκική άσκηση “Γαλάζια πατρίδα”

1136
τουρκία

Η «Γαλάζια Πατρίδα», η μεγαλύτερη άσκηση «στην ιστορία της τουρκικής Δημοκρατίας» σύμφωνα με το αρχηγείο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η εκκίνηση της «πρόβας πολέμου», όπως τη χαρακτήρισαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, έγινε στις 5:00 τα ξημερώματα της 27ης Φεβρουαρίου, με την άσκηση να ολοκληρώνεται σε δέκα ημέρες, στις 8 Μαρτίου.

Οι πρώτες εικόνες από τις βάσεις του Ακσάζ -απέναντι από τη Ρόδο- και του Γκιολτζούκ, στη θάλασσα του Μαρμαρά:

Στη δαιδαλώδη άσκηση (Mavi Vatan, στα τουρκικά η «Γαλάζια Πατρίδα»), που θα γίνει στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο (και την Κύπρο) και τη Μαύρη Θάλασσα θα συμμετέχουν συνολικά 103 πλοία.

Μεταξύ αυτών, 13 φρεγάτες, 9 κορβέτες, 16 καταδρομικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτές, 17 πλοία υποστήριξης, 14 σκάφη της ακτοφυλακής, 22 πλοία εξόδου και ένα πλοίο εκπαίδευσης.

Πέραν αυτών, θα συμμετάσχουν ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (τύπου Bayraktar), πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι και τμήμα της ακτοφυλακής, ενώ θα «προβαριστούν» οπλικά συστήματα τουρκικής κατασκευής όπως οι πύραυλοι Umtas και Cirit.

Υπενθυμίζεται ότι η δεκαήμερη άσκηση θα γίνει με πραγματικά πυρά και υπό την παρακολούθηση του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Απέναντι από τη Ρόδο το βασικό σενάριο της πρώτης ημέρας

Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive, το βασικό σενάριο της πρώτης ημέρας θα «εκτυλιχθεί» έξω από τη ναυτική βάση Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο.

Εκεί, θα ανοιχθούν 5 φρεγάτες για να αντιμετωπίσουν ασύμμετρες απειλές από ένα σκάφος στο οποίο επιβαίνουν τρομοκράτες, καθώς και από ένα αεροσκάφος.

Στο εν λόγω σενάριο θα συμμετάσχει και το ναρκαλιευτικό σκάφος Αναμούρ, που θα αναλάβει να απομακρύνει τις νάρκες για να «ανοίξει» την περιοχή για τις φρεγάτες.

Από νωρίς το πρωί, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Τουρκίας κυριαρχούν προπαγανδιστικά βίντεο για την τεράστια αεροναυτική άσκηση.

Embedded video

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας