Ξανά στην κορυφή ο Ολυμπιακός μετά το 3-1 με Ξάνθη

831
ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ξάνθη, της οποίας επικράτησε με 3-1 στο Φάληρο για την 22η αγωνιστική της Super League και ξαναβρέθηκε στην κορυφή, περιμένοντας το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, για να δει αν θα παραμείνει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με συναισθηματική φόρτιση για τους γηπεδούχους, καθώς ο Ολυμπιακός τίμησε τα θύματα της Θύρας 7. Συγγενείς των 21 θυμάτων πήγαν στην αντίστοιχη θύρα του «Γ. Καραϊσκάκης» για ν’ αποτίσουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους δικούς τους, σε εκείνη την αποφράδα ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου 1981.

Αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος, ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό με τον Σουντανί από ενέργεια (κλέψιμο) και ασίστ του Ελ Αραμπί, ενώ είχε σημαντικές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Η σημαντικότερη απ΄ αυτές καταγράφηκε στο 11΄, όταν ο βραχύσωμος Βαλμπουενά πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της, με κεφαλιά-ψαράκι ο Σουντανί την έστειλε δίπλα από το δοκάρι, σε άδεια εστία!

Στο 43ο λεπτό ο αρχισκόρερ του πρωταθλήματος, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, έφτασε τα 15 γκολ στη φετινή Λίγκα, σκοράροντας με κοντινή προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Η πίεση των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε και στο 52΄ ο Φασίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άμπαντ μετά από σέντρα του Σουντανί. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει.

Τελικά οι Θράκες κατόρθωσαν να μειώσουν ύστερα από πολύ μεγάλο λάθος του Σεμέδο, που επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες έχει έλλειψη συγκέντρωσης.

Στο 69ο λεπτό, σε φάση που έλεγχε απόλυτα, ο Πορτογάλος αμυντικός έχασε το κοντρόλ, ο Στάρτζεον πήρε την μπάλα και εφόρμησε προς την περιοχή, ο Σεμέδο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε το σημείο του πέναλτι (και κίτρινη στον Σεμέδο), σε φάση που το μαρκάρισμα ξεκίνησε εκτός περιοχής.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάστρο και μείωσε στο τελικό 3-1. Στο 83΄ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Χασάν, που έκανε το… δεύτερο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας