Ν.Ρολάνδης: «Μην απατάστε – Ο Ερντογάν θα κτυπήσει στην Κύπρο»!

1754
Ρολάνδης

“Ως πολύ σοβαρές πρέπει να εκλάβουμε τις απειλές που εξαπολύει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σχέση με το ενεργειακό μας πρόγραμμα”, δήλωσε ο πρώην υπουργός  Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Ρολάνδης, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ, αδειάζοντας ουσιαστικά Αθήνα και Λευκωσία και τις «ψύχραιμες» τοποθετήσεις τους αναφορικά με τα τουρκικά σχέδια στην Α.Μεσόγειο.

Ο κ. Ρολάνδης, προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι:

«Ο Ερντογάν είτε θα κτυπήσει και θα μας φέρει σε τεράστια δυσκολία, είτε εκεί στην κυπριακή ΑΟΖ είτε και εντός της Κύπρου(!) ή θα φέρει εκείνος μηχανήματα για να κάνει γεωτρήσεις».

Ερωτηθείς ο κ. Ρολάνδης αν αποκλείεται το πρώτο από τη στιγμή που κάνει ήδη το δεύτερο, δεν το απέκλεισε, λέγοντας ότι μπορεί να τα κάνει και τα δυο καθώς πρόκειται για έναν απρόβλεπτο ηγέτη.

«Μπήκε μέσα στη Συρία, την Αφρίν, την βόρεια επαρχία, είναι εκεί τα στρατεύματα τώρα, πείτε μου ποιος ξεσηκώθηκε στο κόσμο να πει κάτι», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Ρολάνδης, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η Τουρκία κτύπησε άγρια την Κύπρο 3 – 4 φορές.

 «Το είπε και το έκανε. Μας βομβάρδισε το 1964, κατέλαβε το 1/3 της Κύπρου το 1974, μας σταμάτησε τους πυραύλους S-300 και τώρα απειλεί εδώ.

Αυτή η απειλή για μένα είναι πολύ – πολύ σοβαρή ιστορία.

Το να λέμε απλώς ότι συνεχίζουμε το ενεργειακό μας πρόγραμμα και δεν μας ενδιαφέρει δεν είναι η σωστή τακτική», υπογράμμισε.

Το τραγικό είναι ότι ως λύση σε αυτά τα ζητήματα ο κ. Ραλάνδης επαναφέρει την απαράδεκτη πρόταση του, που είχε κάνει στο παρελθόν, για συμφωνία με τους Τουρκοκύπριους για ένα κοινό λογαριασμό όπου σε μια ορισμένη αναλογία θα τοποθετούντο τα χρήματα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που “αντιστοιχούν” στην Τουρκοκυπριακή πλευρά και η οποία αν δεν λυθεί το Κυπριακό σε δέκα χρόνια θα εδικαιούτο να τα εισπράξει και να τα εισπράττει εφεξής ετησίως στην ορισμένη αναλογία όσο δεν υπάρχει λύση στην Κύπρο!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας