Ν.Δένδιας: Απαράδεκτος για ΥΠΕΞ-Μπορεί να γίνει μοιραίος για τη χώρα

2181
δένδιας

Διαβάσαμε τη συνέντευξη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο “ΕΘΝΟΣ” και το μόνο που έχουμε να πούμε χαρακτηριστικά για αυτή τη συνέντευξη είναι ότι αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας και αξίζει μόνο για το βιβλίο Γκίνες.

Τέτοιου είδους συνεντεύξεις εκθέτουν την χώρα και εξηγούν γιατί έχουμε φτάσει στο σημερινό κατάντημα.

Ένας υπουργός Εξωτερικών, που θα σεβόταν το αξίωμα του και τη χώρα που εκπροσωπούσε, το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει, αναφερόμενος στη Συρία, ήταν να ζητήσει ο ίδιος και εκ μέρους των προκατόχων του, μια μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί η χώρα μας κατά εθνικά εγκληματικό τρόπο είχε διακόψει από το 2012 τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Συρία, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει αμερικανικά και αντιρωσικά συμφέροντα σε βάρος της πατρίδας μας.

Ένας υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, που θα σεβόταν τη χώρα μας και θα υπεράσπιζε τα συμφέροντα της, θα έπρεπε στη συνέντευξή του να εκφράσει τη βαθιά αλληλεγγύη του προς την κυβέρνηση της Συρίας και κυρίως την αμέριστη καταδίκη του στην τουρκική εισβολή στη Συρία και θα ζητούσε την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη χώρα αυτή.  Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας αποδοκίμασε πρόσφατα και πλήρως ως παράνομο το Τουρκολυβικό μνημόνιο και ζήτησε τη μη εγγραφή του στον ΟΗΕ και την απόσυρσή του.

Αντί, όμως, όλων τούτων, που είναι στοιχειώδη για τα εθνικά συμφέροντα, ο πολιτικά “άθλιος” κ. Ν. Δένδιας συνέδεσε ευθέως με την συνέντευξή του στο “ΕΘΝΟΣ”  την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό, με αυτήν , έλεος, της Τρίπολης. Δηλαδή συνέδεσε την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Συρίας, πράγμα απόλυτα αναγκαίο για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, με την μετ’ επαίνων απαράδεκτη αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας με το καθεστώς ανδρεικέλων του Ερντογάν που αντιπροσωπεύει η ψευδο-κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ στην Τρίπολη, καθεστώς το οποίο έχει προβεί παρανόμως, προκλητικά και ευθέως σε “πολεμική” πράξη κατά της χώρας μας, συνάπτοντας το Τουρκολυβικό μνημόνιο.

Να χαιρόμαστε υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος πολιτεύεται δορυφορικά, ως να βρίσκεται στις πιο σκοτεινές στιγμές του ψυχρού πολέμου.

Η πολιτική “αθλιότητα”, όμως, του Νίκου Δένδια δεν φαίνεται ότι έχει όρια. Αντί να καταγγείλει το φιάσκο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “IRINI” που υποτίθεται ότι περιφρουρεί από θάλασσα και αέρα το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη που αποφάσισε ο ΟΗΕ και στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε άλλοθι και σε όχημα για να τροφοδοτεί ακώλυτα η Τουρκία με οπλισμό και μισθοφόρους το καθεστώς Σάρατζ, έφτασε στο σημείο με τη συνέντευξή του να εκθειάζει αυτήν την επιχείρηση, καλύπτοντας τα αίσχη και την υποκρισία της.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, αντί να αποδοκιμάζει την υποκρισία της Ε.Ε και των χώρων-μελών της, που γίνονται κάλυψη και ομπρέλα για να μετατρέψει η Τουρκία σε προτεκτοράτο της τη Λιβύη, εξυμνεί την Ε.Ε, άκουσον-άκουσον, για τη στάση της στη Λιβύη(!) και για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε ότι επαφίεται στα ίδια τα μέλη του ΟΗΕ να τηρούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Με δύο λόγια, Ιταλία και Τουρκία που στηρίζουν το καθεστώς Σάρατζ, να επιτηρούν, τάχα, τον εαυτό τους  για να μην βοηθούν το καθεστώς της Τρίπολης το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

Τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος στις απαράδεκτες τοποθετήσεις του Νίκου Δένδια, είναι ότι ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, παρακάμπτοντας πλήρως, κατά ανεπίτρεπτο τρόπο, τις πιο στοιχειώδεις αρχές και αποφάσεις του ΟΗΕ, μας “πληροφόρησε” με τη συνέντευξη του ότι οι δεσμοί της χώρας μας με το Ισραήλ έχουν “σφυρηλατηθεί στη βάση κοινών αξιών, όπως η δημοκρατία, ο πλουραλισμός και η ανεκτικότητα“.

Καλά, τίποτα δεν έχει ακούσει αυτός ο άνθρωπος για την κατοχή από τα γεράκια του Ισραήλ της Παλαιστινιακής γης και τις ισραηλινές βαρβαρότητες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, ούτε έχει ακούσει τίποτα για τις αμέτρητες αποφάσεις του ΟΗΕ που καταδικάζουν την “ανεκτικότητα“, τάχα, του Ισραήλ, που εξυμνεί ο Νίκος Δένδιας;

Κρίμα για την Ελλάδα, κρίμα για τον ελληνικό λαό!

Το δίδυμο Μητσοτάκη-Δένδια στη διαχείριση των εξωτερικών υποθέσεων της χώρας είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο για τον τόπο μας!

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας