Νόμος είναι το δίκαιο του επενδυτή: Φωτογραφική τροπολογία για καταστροφή Κασσιόπης

1283
επενδυτή

Νόμος είναι το δίκαιο του επενδυτή υποστηρίζουν με μια φωνή Άδωνις Γεωργιάδης και σύσσωμη η κυβέρνηση με πρωτοπόρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σύνθημα αυτό το έκαναν χθες πράξη.

Με φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για τα υδατοδρόμια η κυβέρνηση παρέκαμψε πραξικοπηματικά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας στην αντιπεριβαλλοντική “επένδυση” που προωθεί η αμερικανικών συμφερόντων NCH Capital στην Κασσιόπη και συγκεκριμένα στην περιοχή Ερημίτης.

Οι τοπικές αρχές είχαν μπλοκάρει την έκδοση της οικοδομικής άδειας και δεν ενέκριναν την υψομετρική μελέτη οδών. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει πως θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει η επένδυση.

Κατά της επένδυσης στον Ερημίτη δεν είναι μόνο μεγάλο μέρος της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύσσωμοι οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και σειρά επιχειρηματιών οι οποίοι είναι ανάμεσα στους πολίτες που έχουν ακίνητα στην πανέμορφη αυτή και απείρου φυσικού κάλλους περιοχή, ένα από τα μοναδικά στολίδια της Κέρκυρας.

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται ότι μπορεί να ξεμπερδέψει με μια τροπολογία με την περιβαλλοντική επενδυτική καταστροφή της Κασσιόπης, διότι αναμένεται πως οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής δεν θα σταματήσουν αλλά θα κλιμακωθούν.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας