Ντ.Μπακογιάννη: Χάγη να πάμε και ας χαθεί η ΑΟΖ του Καστελόριζου!

1819
μπακογιάννη

Ωμά, κυνικά και απροσχημάτιστα η Ντ. Μπακογιάννη έσπευσε να προεξοφλήσει ότι η προσφυγή στη Χάγη, όπως εννοεί η ίδια αυτήν την προσφυγή, μπορεί να σημάνει απόφαση η οποία, για παράδειγμα, θα ακυρώνει την ΑΟΖ, την οποία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο δικαιούται ρητά το Kαστελόριζο.

Πρώτη φορά Ελληνίδα πολιτικός και μάλιστα πρώην υπουργός Εξωτερικών θυσιάζει στην πραγματικότητα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα αντί να τα διεκδικεί και αντί να ισχυρίζεται ότι οποιαδήποτε προσφυγή σε διεθνές επίπεδο θα τα κατοχυρώσει και θα τα διασφαλίσει.

Προφανώς η Ντ. Μπακογιάννη με τις “αυτοεκπληρούμενες προφητείες” της λειτουργεί ως  “λαγός” και προλειαίνει το έδαφος για τα χειρότερα.

Διότι μια προσφυγή στη Χάγη χωρίς η Τουρκία να αποδέχεται την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και χωρίς να παραιτείται από τις “γκρίζες ζώνες“, δεν θα σημάνει μόνο ότι το Καστελόριζο θα χάσει την ΑΟΖ που δικαιούται αλλά και ότι την ΑΟΖ ακόμα και την ελληνική κυριαρχία θα την χάσουν πολλά ελληνικά νησιά και ότι τελικά θα διχοτομηθεί το Αιγαίο.

Αυτή είναι η “λύση” που προετοιμάζεται;

Β.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας