Ντροπή ΗΠΑ:-Έβαλαν σε αεροπλάνα τα σκυλιά τους, όχι Αφγανούς πολίτες

577
όχι τους Αφγανούς συνεργάτες

Διεθνή σάλο έχει προκαλέσει η αναλγησία των ΗΠΑ, οι οποίες αφού χρησιμοποίησαν ως συνεργάτες τους χιλιάδες Αφγανούς τους αφήνουν τώρα εγκαταλειμμένους στο λεπίδι των Ταλιμπάν.

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Εικόνες που έχουν ήδη γραφτεί με μαύρη γράμματα στην Ιστορία των ΗΠΑ.

Το πανικόβλητο πλήθος Αφγανών συνεργατών των αμερικανικών δυνάμεων προσπαθεί να επιβιβαστεί στα αεροπλάνα και να φύγει εκτός χώρας.

Δεκάδες έχουν συνθλιβεί κάτω από τις ρόδες των αεροσκαφών ενώ αρκετοί έπεσαν από τους τροχούς από τους οποίους είχαν γαντζωθεί.

Έπεσαν στο κενό και σκοτώθηκαν. Αρκετοί ποδοπατήθηκαν. Εικόνες χάους και ντροπής για τις ΗΠΑ.

Πτώματα κείτονται παντού.

Επιστράτευσαν AH-64 Apache και Rangers

Ο Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων καλεί ενισχύσεις και αμέσως εμφανίζονται αμερικανικά AH-64 Apache και Rangers που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνη Ασφαλείας γύρω από το C-17A Globemaster III ώστε να απογειωθεί.

Οι Rangers έκαναν ακόμη και χρήση προειδοποιητικών πυρών προκειμένου να απωθήσουν το πλήθος. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Αμερικανοί φρόντισαν να πάρουν μαζί τους τα σκυλιά που είχαν στο Αφγανιστάν και όχι τους Αφγανούς συνεργάτες τους επί σειρά ετών.

Οι Αμερικανοί καταδίκασαν σε θάνατο τους- εδώ και χρόνια- συνεργάτες τους.

Δείτε βίντεο

Image
Πέφτουν στο κενό από αεροσκάφη

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο χάος που επικρατεί στον αερολιμένα.

Μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters, ότι είδε ένα όχημα να παραλαμβάνει τα πτώματα ενώ ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο αν οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν από τα πυρά που έπεσαν νωρίτερα από Αμερικανούς στρατιώτες ή από το ποδοπάτημα λόγω του πανικού που προκλήθηκε εξαιτίας των πυρών.

Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter το πρακτορείο Asvaka και φέρεται να δείχνει ανθρώπους να πέφτουν στο κενό από ένα αεροπλάνο που αναχωρεί από την Καμπούλ.

Τρεις άνδρες που είχαν γαντζωθεί στις ρόδες ενός αεροπλάνου καθώς αυτό απογειωνόταν από την Καμπούλ έπεσαν πάνω σε σπίτια ντόπιων.

Δείτε βίντεο

 

Image

 

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας