Ντροπή! Για άλλη μια φορά η “γερμανοκρατούμενη” Ελλάδα προδίδει την Κύπρο

2370
ελλάδα

Μεγάλη δυσαρέσκεια κυριαρχεί στην Λευκωσία για την απίστευτη κωλοτούμπα της Αθήνας στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, την ώρα που η Κύπρος επιμένει στο βέτο, αν δεν υπάρξουν από την πλευρά της Ε.Ε ουσιαστικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Είναι τραγικό ότι η Αθήνα έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας, με την διάτρητη και προσχηματική δικαιολογία της αποχώρησης του Oruc Reis από τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο παραβίαζε πάνω από ένα μήνα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Το θλιβερό είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την ουσιαστική στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κάνει ότι δεν άκουσε ότι η αποχώρηση του Oruc Reis αποτελεί παραπλανητικό ελιγμό, με σύσσωμη την ηγεσία της Τουρκίας να δηλώνει ότι γρήγορα θα επανέλθει για να συνεχίσει τις έρευνες του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Κύπρος απέμεινε μόνη και εγκαταλελειμμένη, ακόμα και από τη Αθήνα, να κρατά ψηλά τη σημαία προάσπισης των ελληνικών δικαιωμάτων τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας. Την ίδια ώρα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της μέσω του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος τόνισε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να αποσύρει την απειλή του βέτο κατά των κυρώσεων από την Ε.Ε στη Λευκορωσία, αν ταυτόχρονα δεν υπάρξουν κυρώσεις και κατά της Τουρκίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν κατηγορηματικός και όταν ρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη στάση της Κύπρου θα προκαλέσει προβλήματα στον ήδη προβληματικό και ναρκοθετημένο από την Τουρκία ελληνοτουρκικό διάλογο, απάντησε : “Αρα θεωρείτε ότι με αυτή τη λογική δεν θα πρέπει να επιχειρήσουμε να τερματιστούν οι τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου, επειδή το έχει πράξει προσωρινά με την Ελλάδα; Θα πρέπει απλά να αναμένουμε να δεχόμαστε τις παράνομες αυτές ενέργειες επειδή έχει επιτευχθεί ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας;”.

Είναι ολοφάνερη η κυπριακή απογοήτευση κατά της Ελλάδας, γιατί ακόμα και στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε  η στάση της Αθήνας ήταν άθλια και κατάπτυστη αφού τάχθηκε κατά των κυρώσεων στην Τουρκία, αφήνοντας μόνη τη Λευκωσία να θέσει βέτο στην ψήφιση κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.

Η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλου του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, μόνο ως προδοτική μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι μόνο γιατί στρέφεται ενάντια στα νόμιμα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και γιατί υπονομεύει τα νόμιμα θεμελιώδη κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Άρης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας