4 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στο Συνέδριο του ΚΚ Ντονέτσκ

1399

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στα γραφεία του ΚΚ Ντονέτσκ, σημειώθηκε έκρηξη βόμβας, την οποία είχε τοποθετήσει, μια  μέρα πριν, ομάδα χρηματοδοτούμενη από το ΝΑΤΟναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Στα γραφεία πραγματοποιούνταν το Συνέδριο του Κόμματος, με 307 εκπροσώπους.

Βαριά τραυματίστηκε η γραμματέας της Επιτροπής Πόλης του Κόμματος, Ιρίνα Γιάκινα, με πολλαπλά τραύματα από θραύσματα στο σώμα και το πρόσωπο και άλλοι τρείς σύνεδροι.

Ανάμεσά τους ο Ίγκορ Χακιμζιάνοφ, υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της ΛΔ του Ντονέτσκ. Το κτίριο, ιδιοκτησίας του Κόμματος, έπαθε σοβαρές ζημιές και κάηκαν δωμάτια του ισογείου.

Η έκρηξη σημειώθηκε, όταν είχαν ολοκληρωθεί οι κυρίως εργασίες του Συνεδρίου και 50 περίπου αντιπρόσωποι εισέρχονταν στο κτίριο για μια συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές το Κόμμα είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο, που δολοφονήθηκε πρόσφατα από τις μυστικές υπηρεσίες Κιέβου και ΗΠΑ.

Είχε εκλέξει 3 βουλευτές στο Σοβιέτ της ΛΔ, ένας εκ των οποίων, ο Βαντίμ Ζάιμπερτ, είχε σκοτωθεί, ως υποδιοικητής ταξιαρχίας, σε μάχη κατά των ουκρανο-ναζί.

(Στις  φωτογραφίες ο Ίγκορ Χακιμζιάνοφ, μετά την έκρηξη και τα γραφεία του κόμματος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας