Νοσοκομειακοί γιατροί: Επιμένουν στη διεκδίκηση των αναδρομικών τους

1617
εφημεριών
Προσφυγή κατά της απόφασης του ΣτΕ για το μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ και άσκηση τριτανακοπής, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα διεκδίκησης, αποφάσισε ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μετά και τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα.
Δικαίωμα τριτανακοπής έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ που θίγονται από τη μη αναδρομικότητα της απόφασης (όσοι δεν έχουν προσφύγει ατομικά έως 27/2/2018, ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ.) Η τριτανακοπή ασκείται σε προθεσμία 60 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης, ενώ οι Ενώσεις θα πρέπει έως τις 20/4 να στείλουν στην Ομοσπονδία καταστάσεις με τα ονόματα όλων των μόνιμων που δεν έχουν προσφύγει ατομικά έως τις 27/2.
Οι επικουρικοί και οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να ασκήσουν τριτανακοπή και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να συμπεριληφθούν στις καταστάσεις, ενώ τα δικαστικά έξοδα θα καλυφθούν από την ΟΕΝΓΕ.
Σχετικά με την αναπροσαρμογή του μισθού των νοσοκομειακών γιατρών μετά την απόφαση του ΣτΕ, η ΟΕΝΓΕ έχει στείλει έγγραφο στους αρμόδιους υπουργούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας