Νοσοκομείο Πρέβεζας: Υποβιβάζουν εργαζόμενους αγωνιστές – Στάση εργασίας την Τρίτη

1050
πρέβεζας

Με υπηρεσιακό υποβιβασμό συνδικαλιστών επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και τις τεράστιες ελλείψεις εν μέσω πανδημίας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Το Σωματείο Εργαζομένων αντιδρώντας στην απαράδεκτη και προκλητική αυτή απόφαση, καλεί σε στάση εργασίας, την Τρίτη 12 Μαΐου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Πριν καλά καλά προλάβει να πέσει ο κυβερνητικός κουρνιαχτός για «τους ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες» η διοίκηση του νοσοκομείου Πρέβεζας μαζί με την διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας καρατόμησαν αναίτια από τις υπηρεσιακές τους θέσεις, σήμερα Παρασκευή τρεις το μεσημέρι την Πρόεδρο του σωματείου και τρεις ακόμα συναδέρφισσες, μία εκ των οποίων μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, δίνοντας το σαφές μήνυμα πως όποιος σηκώνει κεφάλι θα πληρώνει τίμημα.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τόσο τον διοικητή του νοσοκομείου, όσο και την διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πρέβεζας δεν σκύβουν κανένα κεφάλι και πως ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, ως ταξικό σωματείο, θα δώσει ανυποχώρητο αγώνα σε κάθε προσπάθεια που γίνεται να πληγούν τα πιο μαχητικά του μέλη.

Συγκεκριμένα , τις τελευταίες ημέρες και εν μέσω κορωνοϊού η διοίκηση του νοσοκομείου σε αγαστή συνεργασία με την διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας ξεκίνησαν μια διαδικασία αντικατάστασης στελεχών της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Αντί όμως να προτιμήσουν την οδό των κρίσεων προτίμησαν την παλαιοκομματική οδό των αναθέσεων. Δηλαδή, αντί να συσταθεί συμβούλιο κρίσεων που θα αξιολογήσει τα στελέχη με βάση τα αντικειμενικά προσόντα τους, προϋπηρεσία κτλ επιλέχτηκε να γίνει απ ευθείας ανάθεση από τον διοικητή του νοσοκομείου. Αυτή η τακτική ακολουθείται συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, πράγμα με το οποίο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαφωνούν και αυτή η διαφωνία τους έχει αποτυπωθεί κατά καιρούς σε αποφάσεις γενικών συνελεύσεων. Οι προηγούμενες διοικήσεις του νοσοκομείου, στην μεγάλη τους πλειοψηφία λαμβάνανε υπ όψιν την παλαιότητα, δηλαδή τα χρόνια εργασίας του κάθε νοσηλευτή/νοσηλεύτριας και με βάση αυτά του αναθέτανε και αρμοδιότητες. Η σημερινή διοίκηση αγνόησε και την έσχατη αυτή παράμετρο και υποβίβασε ή αναβάθμισε υπαλλήλους με μοναδικά κριτήρια την κομματική τους ταυτότητα ή με το πόσο αρεστοί είναι στην διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Έτσι λοιπόν η πρόεδρος του συλλόγου επειδή αντιπαλεύει τόσο αυτή όσο και την προηγούμενη κυβερνητική πολιτική, ήταν πολιτικά μη αρεστή και με μόνο αυτό το κριτήριο υποβιβάστηκε σε απλή νοσηλεύτρια. Να σημειώσουμε επίσης πως η Πρόεδρος του συλλόγου το προηγούμενο διάστημα διατελούσε χρέη προϊσταμένης των εξωτερικών ιατρείων (από το 2015) και από τη θέση αυτή συνέβαλε καθοριστικά στο να λειτουργήσουν τα εξωτερικά ιατρεία υποδειγματικά, παρόλο το βάρος που σηκώσανε μπροστά στην πανδημία.

Το πόσο ανάλγητες είναι οι αποφάσεις της παρούσας διοίκησης του νοσοκομείου και της διεύθυνσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας φαίνεται και από το γεγονός πως εκτός από τις τρεις προϊσταμένες τμημάτων καρατομήθηκε από την θέσης της και η προϊσταμένη του Χειρουργικού τομέα και υποβιβάστηκε σε απλή νοσηλεύτρια, λίγους μήνες πριν από την συνταξιοδότησή της και ενώ είναι 62 ετών. Η αρχαιότερη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου!!

Εμείς, ως σωματείο με αγωνιστική παράδοση και γνώμονα το δίκιο θα ξεκινήσουμε από τώρα ανυποχώρητο αγώνα μπροστά σε οποιοδήποτε προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στους εργαζομένους, ενάντια σε όποιον στέλνει το μήνυμα πως οι υγειονομικοί θα πρέπει να έχουν σκυμμένο το κεφάλι και να αποδεχτούν να μετατραπεί ο εργασιακός τους χώρος σε σύγχρονο κάτεργο.

Απαιτούμε

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης.

  • Την διενέργεια κρίσεων σύμφωνα με τον νόμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου σε στάση εργασίας που θα γίνει την Τρίτη 12/05, παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή 12:00 -15:00μμ στο προαύλιο του νοσοκομείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας