Να μπει τέλος στην υποχρηματοδότηση και στην έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία

1449
ποεδην

Στρατούλης – Μπόλαρη από ΛΑ.Ε. στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

Ο Δημήτρης Στρατούλης και η Μαρία Μπόλαρη, μέλη της Π.Γ της ΛΑ.Ε, παραβρέθηκαν την Τετάρτη, 10/10, στη συγκέντρωση, που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) στον κόμβο των Νοσοκομείων Παίδων ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και εν συνεχεία στην πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Η συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης της, με στάση εργασίας στην αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, ενάντια στην αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας και στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς και με αίτημα να μην περικοπεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και την ένταξή της στη ΒΑΕ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης σε δήλωσή του ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εκφράζω την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της ΛΑΕ στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, μη προώθησης των αναγκαίων προσλήψεων προσωπικού και μη συντήρησης και αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τους. Για την προστασία της δημόσιας υγείας και πρόνοιας και την ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών τους. Αυτές οι πολιτικές έχουν ως πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αλλά πλήττουν και ταλαιπωρούν κυρίως τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με την ενότητα και τον αγώνα τους, με τον συντονισμό τους με τους άλλους εργαζόμενους μπορούν να έχουν αποτελέσματα στον αγώνα τους για στήριξη και αναβάθμιση των νοσοκομείων και για την τακτοποίηση των συμβασιούχων.

Η ΛΑ.Ε συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα ολοκληρωμένο και ανθρωποκεντρικό δημόσιο, δωρεάν και καθολικό Εθνικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο απ’ όλους τους κατοίκους της χώρας μας, με αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης και την προώθηση των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας