Νοσηλεύτρια Ευαγγελισμού-“Είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη και παλεύουμε χωρίς πυρομαχικά-Ζητάμε βοήθεια”

770

Έκκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα να ενισχυθεί ο «Ευαγγελισμός» με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απευθύνει μια νοσηλεύτρια, δείχνοντας τα σημάδια στο πρόσωπο της από το έντονο στρες.

Η Βούλα Φρατζεσκάκη από την αρχή της πανδημίας εργάζεται σε μονάδα Covid στον «Ευαγγελισμό» και περιγράφει σκηνικό πολέμου με τους νοσηλευτές να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών.

«Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Ασθενείς διασωληνώνονται, δεν υπάρχουν ιατροί, δεν υπάρχουν νοσηλευτές, δεν υπάρχουν εντατικές. Δύο νοσηλευτές για 46 ασθενείς οι οποίοι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να τους κρατήσουν στην ζωή» αναφέρει μεταξύ άλλων η νεαρή νοσηλεύτρια μέσα από βίντεο το οποίο ανέβασε.

Μετά από 10 ημέρες νόσησης από covid επέστρεψε άρον-άρον στην εργασία της για να βοηθήσει τους ασθενείς, αλλά και τους συναδέλφους της.

Υπενθυμίζεται ότι στον «Ευαγγελισμό» τα επισκεπτήρια έχουν απαγορευτεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες λόγω της διασποράς του κορονοϊού μέσα στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 92 υγειονομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

«Όλοι οι συνάδελφοι βγαίνουν θετικοί ο ένας μετά τον άλλον. Είναι λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη και παλεύουμε χωρίς τίποτα. Είμαστε μόνοι μας, ζητάμε βοήθεια» είπε.

Δείτε το:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας