Νορβηγία: Ένας τραυματίας από ένοπλη επίθεση σε ισλαμικό τέμενος

793
νορβηγία

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε τέμενος κοντά στο Όσλο κι ένας ύποπτος συνελήφθη, έγινε γνωστό από την αστυνομία της πρωτεύουσας της Νορβηγίας.

«Ενας άνθρωπος τραυματίστηκε. Δεν γνωρίζουμε τον βαθμό σοβαρότητας των τραυμάτων του. Ενας ύποπτος συνελήφθη. Η αστυνομία έχει σπεύσει στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα της νορβηγικής πρωτεύουσας.  «Ένας δικός μας τραυματίστηκε από σφαίρες από έναν λευκό άνδρα, που φορούσε κράνος και στολή» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τεμένους Ιρφάν Μουστάκ, στην τοπική εφημερίδα Budstikka. Σύμφωνα με τον Μουστάκ, το θύμα είναι ένας 75χρονος πιστός.

«Βαριά οπλισμένος ο δράστης»

«Ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά των Νορβηγών, εισέβαλε στο τέμενος, οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα και περίστροφα (…). Έσπασε μια γυάλινη πόρτα κι άρχισε να πυροβολεί» περιέγραψε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η αστυνομία βρήκε όπλα στο τέμενος, ενώ ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη προτού φθάσει η αστυνομία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της νορβηγικής αστυνομίας (PST) ανέφερε ότι «παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων».

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» επισήμανε στο NRK ο υπεύθυνος επικοινωνίας των PST Μάρτιν Μπέρνσεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας