Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ προβλέπει κυρώσεις στις εταιρείες που κτίζουν τον Nord-Stream2

1158
νομοσχέδιο

Νέο νομοσχέδιο που πρότειναν Αμερικανοί βουλευτές προβλέπει την την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream II. Ο αγωγός είναι μια κοινοπραξία του ενεργειακού κολοσσού Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.

Μια ομάδα βουλευτών και από τα δύο κόμματα πρότεινε ένα μέτρο για την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream II, συμπεριλαμβανομένων των φορέων που παρέχουν ασφάλειες ή άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ανέφερε το γραφείο του γερουσιαστή Τομ Κότον σε δελτίο τύπου.

«[Οι βουλευτές] εισήγαγαν νομοσχέδιο που θα επιβάλλει υποχρεωτικές κυρώσεις στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream II στη θάλασσα», ανέφερε η εφημερίδα την Τρίτη. «Επιπλέον, η νομοθεσία εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να επιβάλλει κυρώσεις στις επιχειρήσεις παροχής ασφαλιστικών ή άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε αυτές τις εταιρείες κατασκευής του αγωγού».

Ο Κότον ισχυρίστηκε στο δημοσίευμα ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τον αγωγό για να διαιρέσει τα κράτη της Ανατολικής, της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης. Προειδοποίησε το Βερολίνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν δράση εναντίον της Γερμανίας εάν δεν απέχουν από την επένδυση στο έργο.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι η αμερικανική στάση απέναντι στο σχέδιο Nord Stream 2 μπορεί να εξηγηθεί από την επιθυμία προώθησης των οικονομικών και ενεργειακών συμφερόντων της Ουάσινγκτον στην Ευρώπη και απέρριψαν την ιδέα ότι το σχέδιο μπορεί να έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Ο αγωγός Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών. Ο αγωγός προβλέπεται να παραδίδει ετησίως 55 δισ. κυβικά μέτρα (1,9 τρισ. κυβικά πόδια) ρωσικού φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας