Νευρική κρίση στη κυβέρνηση. “Τσάμπα μαγκιές” αλλά και εθνικό συναινετικό προσκλητήριο από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος

3003
μνημόνιο

Σε ψυχρολουσία και φτύσιμο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι διεργασίες για το χρέος και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση μετά την πολύμηνη, άνευ ουσίας, “διαπραγμάτευση” δεν φορτώθηκε μόνο ένα σκληρότατο τέταρτο μνημόνιο αλλά και ότι δεν παίρνει απολύτως τίποτα ακόμα και από αυτά τα ημίμετρα για το χρέος, το οποίο μετατίθεται προς αποφάσεις για μετά τις Γερμανικές εκλογές. Ζήσε μαύρε μου….
Στο πλαίσιο αυτής της παταγώδους αποτυχίας το κυβερνών κόμμα δια του πάντα προσφερόμενου Δ. Παπαδημούλη εκλιπαρεί χείρα βοηθείας και εθνική συνεννόηση από τον υπερμνημονιακό Κυρ. Μητσοτάκη, για να πάνε όλοι μαζί στον γκρεμό και να αναλάβουν από κοινού το βάρος της εθελοδουλίας και της αποτυχίας.
Φυσικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, μανιακός της πρωθυπουργικής καρέκλας, απορρίπτει την χείρα συνευθύνης, διεκδικώντας να πάρει όλη την εξουσία και όχι να μοιραστεί με τον Τσίπρα.
Από την άλλη ο ανεκδιήγητος Ν. Ξυδάκης πουλάει “τζάμπα – μαγκιές” εσωτερικής κατανάλωσης για δήθεν ρήξη αν οι δανειστές συνεχίσουν την αδιαλλαξία τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι άσφαιρες απειλές Ξυδάκη διαψεύστηκαν μετά βδελυγμίας από την παραδομένη υπαλληλική κυβέρνηση.
Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση σε νευρική κρίση ενώπιον των αδιεξόδων τους καταφεύγουν, ιδίως ο πρώτος, στο παλιό άγονο σπορ των τηλεφωνημάτων στην ηγεσία της ΕΕ και κυρίως στη Μέρκελ, ενώ διευρύνουν τη δυνατότητα, έστω για τα μάτια του κόσμου, να πάνε το θέμα του ελληνικού χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 22ας Ιουνίου.
Βεβαίως, ακόμα και στην Σύνοδο Κορυφής να πάει το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η κυβέρνηση, το μόνο που θα καταφέρει, είναι να εισπράξει το “όχι” πιο εκκωφαντικά και σε πολύ ανώτερο επίπεδο.
Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αξεδιάλυτα μπλεγμένη στην δική της αδιέξοδη μνημονιακή πορεία.
Η μόνη διέξοδος για την χώρα και τον ελληνικό λαό ήταν και παραμένει η απεμπλοκή από τα νύχια των πιστωτών και μια ανεξάρτητη πορεία χωρίς τα “μάταια”, κατά Σόιμπλε, μνημόνια.

2 Σχόλια

  1. Πολύ καλη η παρουσια του σ.Λαφαζανη εχθες στο Kontra.Αν υπαρχει δυνατοτητα να μπει ολοκληρη στην ισκρα για να την μεταδώσουμε στο Twitter…Θα βοηθησει παρα πολύ ιδιαιτερα για τη συγκροτηση του Μετωπου,να μαθει ο κοσμος τι γινεται και δεν προχωραει ..Να παρουν ετσι την ευθυνη τους οι αλλοι…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ (από καισαριανη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας