Νερό Θεσσαλονίκης: Αγωγός του στρατού μολύνει με πετρέλαιο τη λίμνη Πολυφύτου

1305
νερό

Στην εισαγγελία πρωτοδικών η έρευνα του στρατοδικείου   – Η ρύπανση έγινε γνωστή τον περασμένο Ιανουάριο

Από τη λίμνη Πολυφύτου φαίνεται πως προέρχεται η ρύπανση με πετρελαιοειδή που διαπιστώθηκε στις αρχές του έτους στην επιφάνεια της δεξαμενής του εργοστασίου επεξεργασίας νερού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Στη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης αναφέρεται ως «πιθανή η ρύπανση από αγωγό του Ελληνικού Στρατού». Την υπόθεση έχει αναλάβει στρατιωτικός αντιεισαγγελέας και η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο ποινικής αξιολόγησης με πιθανή τη διεξαγωγή νέας έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση η λίμνη Πολυφύτου αποτελεί μέρος του ρου του Αλιάκμονα που υδροδοτεί κατά 60% τη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός ότι εντοπίστηκε πετρέλαιο σήμανε συναγερμό για την ποιότητα του νερού το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατάλληλο.

Στη διώρυγα μήκους 50 χιλιομέτρων δεν υπάρχει κανένα μέσο εντοπισμού μόλυνσης. Το καλό είναι πως τα σχετικά μέσα υπάρχουν στη Σίνδο όπου και εντοπίστηκε τελικά η μόλυνση.

Η ΕΥΑΘ αναγκάστηκε να μειώσει την παροχή νερού από τον Αλιάκμονα και να αυξήσει την παροχή από τις πηγές Αραβησσού, ενώ παράλληλα αύξησε τα ειδικά φίλτρα και αύξησε τις αναλύσεις ποιότητας νερού πριν αυτό καταλήξει στις βρύσες των νοικοκυριών και των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας