Νεκρός ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε στη Σκύρο. Ερευνώνται τα αίτια της πτώσης. Η αντίδραση της Τουρκίας

2456
Mirage

Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000-5 που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η πολεμική αεροπορία και όλος ο ελληνικός λαός.
Ο θάνατος του πιλότου έγινε επίσημα γνωστός με Twitter του Π. Καμμένου, ο οποίος επιχείρησε να τον αξιοποιήσει επικοινωνιακά.
Ερευνώνται οι αιτίες της πτώσης του μοιραίου Mirage, του οποίου ανευρέθησαν συντρίμμια.

Η αντίδραση της Τουρκίας

Πάντως, η Τουρκία -θέλοντας να διαψεύσει οποιεσδήποτε φήμες αλλά και προς απάντηση όσων συνδέουν την πτώση του ελληνικού αεροσκάφους με την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών που είχε προηγηθεί- διαρρέει ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία σχέση.
«Στην περιοχή που έπεσε το ελληνικό μαχητικό δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό» διαρρέουν πηγές της τουρκικής κυβέρνησης στα τοπικά ΜΜΕ.

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Με τη μορφή «έκτακτης είδησης» μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το συμβάν της πτώσης του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου, τη στιγμή που επέστρεφε από επιχείρησης αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.
Ωστόσο, ο ανταποκριτής του Haber Turk μεταδίδοντας πληροφορίες της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι στην περιοχή που συνέβη η πτώση δεν υπήρχε τουρκικό αεροσκάφος.

Haber Turk – Έκτακτο: Έπεσε στο Αιγαίο ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος!

Εκτός από τις «διαρροές» της τουρκικής κυβέρνησης, η Haber Turk αναμεταδίδει και τις πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με την πτώση του Mirage.

Hurriyet – Έκτακτο: Ελληνικό αεροσκάφος έπεσε στο Αιγαίο

Η Hurriyet αφού αναμεταδίδει τις πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ (περί επιχείρησης αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών) επισημαίνει ότι αεροσκάφη και από τις δύο χώρες επιχειρούν συχνά στο Αιγαίο, στο πλαίσιο αναχαιτίσεων.

Sabah – Έκτακτο: Ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος έπεσε στο Αιγαίο

Η Sabah αναφερόμενος στο γεγονός επισημαίνει ότι το πολεμικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 έχει εξαφανιστεί κοντά στη Σκύρο και πως ο πιλότος αγνοείται.
Επίσης αναφέρεται και στις πληροφορίες της τουρκικής κυβέρνησης ότι στην περιοχή όπου έπεσε το ελληνικό αεροσκάφος δεν υπήρχε τουρκικό.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

”Η ΛΑΕ εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τον άδικο θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του στην πτώση του Μirage 2000-5, που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
Απαιτούμε να διερευνηθούν σε βάθος, με ειλικρίνεια και ταχύτηα και χωρίς τα συνήθη κουκουλώματα, τους τακτικισμούς και τις παραπομπές στο αόριστο μέλλον, οι πραγματικές αιτίες της πτώσης του μαχητικού Μirage 2000-5.
Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στην Ελληνική Αεροπορία.”
Κύκλοι της αεροπορίας τόνιζαν ότι δεν πρέπει να ξαναδούμε άλλη μια φορά την χιλιοπαιγμένη κομπίνα που ρίχνει ξανά με ευκολία τις ευθύνες της πτώσης του μαχητικού σε ”λάθη” του αδικοχαμένου πιλότου, ο οποίος, πλέον, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας