Νεκρός Αρμένιος στρατιώτης στη νέα σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν–11 τραυματίες

505
Αρμένιος στρατιώτης στη νέα σύγκρουση Αρμενίας

Ενισχύονται οι δυνάμεις των Αζέρων

Απανωτά μεθοριακά επεισόδια με νεκρό και τραυματίες  έχουμε στο μέτωπο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν καθώς δυνάμεις των Αζέρων άνοιξαν πυρ εναντίον αρμενικών θέσεων.

Δυστυχώς η Αρμενία φαίνεται να μην έχει την πολιτική βούληση ή και την ικανότητα να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά απέναντι στους Αζέρους για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν σημειωθεί δύο πολύ σοβαρά μεθοριακά επεισόδια και η κατάσταση δείχνει πως θα κλιμακωθεί περαιτέρω. Το CSTO είναι άφαντο όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι Ρώσοι.

Ήδη συμπληρώνονται 12 ημέρες από την είσοδο δυνάμεων των Αζέρων στις περιοχές Syunik και Gegharkunik και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Ένας νεκρός Αρμένιος στρατιώτης από πυρά Αζέρων

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, δυνάμεις των Αζέρων άνοιξαν πυρ εναντίον αρμενικών θέσεων προς την κατεύθυνση της συνοριακής περιοχής Verin Shorzha του Gegharkunik.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής, οι Αζέροι εισήλθαν παράνομα περνώντας το συνοριακό πέρασμα κοντά στο Verin Shorzha, απείλησαν τους Αρμένιους στρατιωτικούς και τους διέταξαν να αποχωρήσουν χωρίς αντίσταση.

Υπήρξαν συγκρούσεις. Οι Αζέροι άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση των αρμενικών δυνάμεων τραυματίζοντας έναν στρατιώτη. Ο στρατιώτης της Αρμενίας μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιφέρεια Sisian, εθελοντές από την πόλη έλαβαν θέσεις μάχης.

“Μάθαμε την κατάσταση από τα ΜΜΕ αλλά δεν έχουμε καμία άλλη πληροφόρηση” ανέφερε ο εκπρόσωπος Ani Simonyan.

11 τραυματίες

Δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό αιματηρό περιστατικό. Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αποκάλυψε πως στις 20 Μαίου έλαβαν χώρα και άλλες συγκρούσεις.

Δυνάμεις των Αζέρων προσπάθησαν να διεισδύσουν εντός αρμενικού εδάφους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 Αρμένιοι στρατιώτες. Το περιστατικό έγινε ξανά στην περιοχή Syunik.

“Στις 22 Μαίου, γύρω στις 10:00 τοπική ώρα, δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν τα σύνορα και εισήλθαν κοντά στο χωριό hoznavar στην περιοχή Syunik.

Μπήκαν 1,5 χλμ βαθιά στο αρμενικό έδαφος και απείλησαν στρατιώτες μας. Την ίδια ημέρα στις 21:10 τοπική ώρα, ομάδα των ΕΔ του Αζερμπαϊτζάν πέρασαν ξανά τα σύνορα και επιτέθηκαν. Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης τραυματίστηκαν 11 στρατιώτες μας”

Μεταφέρουν ενισχύσεις οι Αζέροι και ενισχύουν τις θέσεις τους

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Αζερμπαϊτζάν έχει μεταφέρει επιπλέον 1.000 άντρες και τεθωρακισμένα στο Syunik, ενισχύοντας περαιτέρω τις θέσεις του. Συνολικά ,πηγές αναφέρουν την ύπαρξη 2.000 αντρών του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αρμενίας, Hrant Bagratyan, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές σημειώνοντας πως το Αζερμπαϊτζάν ενισχύει τις δυνάμεις και τις θέσεις του εναντίον αρμενικού εδάφους.

“Οχυρώνονται ώστε να αποκρούσουν μελλοντική αρμενική επίθεση” αναφέρει.

Υπάρχουν πληροφορίες πως το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζει επίθεση ώστε να καταλάβει και να ελέγξει τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Kyarkinsky.

Δείτε εικόνες από τις δυνάμεις των Αζέρων εντός αρμενικού εδάφους

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας