Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το βάρβαρο πρόστιμο των 100€

870

Είναι θέμα ωρών να βεβαιωθούν στο TAXISnet τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60. Μια αδικία σε βάρος της γενιάς που εργάστηκε για να φτιαχτεί η χώρα, με όλα τα καλά της και τα προβλήματά της, ολοκληρώνεται. Ακριβώς τη στιγμή που η πανδημία στις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ βρίσκεται σε αποδρομή και οι πολίτες απαλλάσσονται από τον βραχνά των περιοριστικών μέτρων, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδικείται εκείνους που δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις της.

Ακόμα και τώρα, στο «και πέντε», υπάρχει η ευκαιρία να αποσυρθεί αυτό το αντικοινωνικό μέτρο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να υποστεί πλήγμα αν κάνει πίσω σε τούτη την επίθεση εναντίον ενός τμήματος του λαού μας που αξίζει σεβασμό και στήριξη, και όχι εισπρακτικά, εκδικητικά μέτρα.

Από όποια πλευρά κι αν εξεταστεί αυτό το θέμα, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η… ενδυνάμωση της προστασίας της υγείας των Ελλήνων αν οι ανεμβολίαστοι 60 ετών και άνω αρχίσουν να καταβάλλουν χαράτσι ύψους 100 ευρώ στο κράτος (και για τον Ιανουάριο, 50 ευρώ). Το μόνο που θα συμβεί με την επιβολή του προστίμου είναι η όξυνση του βιοποριστικού προβλήματος ανθρώπων που βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να κατανοήσει τις αγωνίες, τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα του λαού μας, επιδιώκει να επιβάλει με κάθε τρόπο τη θέλησή του πάνω στο κοινωνικό σώμα και εκδικείται εκείνους που θεωρεί ότι απειθαρχούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των αποφάσεών του.

Ωστόσο, ακόμα και οι εξουσιαστές που κατατρύχονται από διάφορες ιδεοληψίες, εμμονές και σύνδρομα κατωτερότητας ή μεγαλείου δεν αδιαφορούν για τέτοιου είδους ζητήματα, που μπορεί να κοστίσουν πολύ σε τμήματα της κοινωνίας, αλλά πολύ περισσότερο στους ίδιους, στην εικόνα τους και την υστεροφημία τους.

«Οι κυβερνήσεις πέφτουνε», όπως έχει γράψει στους στίχους του ο αξέχαστος Μανώλης Ρασούλης, αλλά οι μνήμες μένουν. Ας μη συνοδεύουν τους απόμαχους της ζωής για τα επόμενα χρόνια τέτοιες σκληρές μνήμες.

Και, ως γνωστόν, η πανδημία της σκληρότητας της εξουσίας θεραπεύεται με εκλογές…

Πηγή: dimokratia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας