Να αποκατασταθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Να αναβαθμιστεί η Παιδεία μας. Όχι σε εκπαιδευτικούς "εξαθλιωμένης" ταχύτητας

2716
κίτρινα

Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.
Παν. Λαφαζάνης: «Αποκατάσταση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μαζικοί διορισμοί τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία»
«Αποτελεί «δούρειο ίππο» για την εκπαίδευση στην χώρα μας και δυναμίτη στα θεμέλια της το γεγονός ότι σε όλες τις βαθμίδες της διδάσκουν χιλιάδες δάσκαλοι, καθηγητές και βοηθητικό επιστημονικό προσωπικό (ΑΕΙ), οι οποίοι προσφέρουν επί χρόνια τις υπηρεσίες τους σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας και με αποδοχές πείνας και εξαθλίωσης και φυσικά χωρίς καμιά υποβοηθητική στήριξη στο έργο τους.
Η ΛΑ.Ε. υποστηρίζει πλήρως τους αγώνες και τα αιτήματα όλων αυτών των εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών και φοιτητών για την ανάγκη μαζικών διορισμών τακτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Το αίτημα τα εκπαιδευτικής κοινότητας για την αποκατάσταση των σημερινών διδασκόντων, που με εντελώς αντιεκπαιδευτικό τρόπο αντιμετωπίζονται ως διδάσκοντες δεύτερης κατηγορίας, δεν μπορεί να βρίσκει απέναντι του τα ΜΑΤ, τα γκλοπς, και τον χημικό πόλεμο, στέλνοντας στα νέα παιδιά και σε όλη την κοινωνία βαθύτατα αυταρχικά και αντιπαιδαγωγικά μηνύματα.
Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια μεγάλη και βαθιά ριζοσπαστική τομή στην εκπαίδευση και την Παιδεία με δυο θεμελιώδεις προτεραιότητες: Από τη μια την μισθολογική και επιστημονική στήριξη του εκπαιδευτικού δυναμικού όλων των βαθμίδων και πρώτα απ’ όλα την αποκατάσταση των λεγόμενων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μαζί με την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και από την άλλη την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών λειτουργιών σε όλα τα επίπεδα με πρώτο και κύριο μέλημα την ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, με ταυτόχρονη διασφάλιση της ποιοτικής τους συνεισφοράς.
Η επένδυση σήμερα στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της κατάργησης των μνημονίων και της λιτότητας, συνιστά την υπ’ αριθμόν ένα ανάγκη για να βγει η χώρα μας από την κρίση και να ανοίξει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες, που θα κρατήσουν τους απόφοιτους νέους μας στην πατρίδα μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας