Να ακυρωθούν οι αυθαίρετες απολύσεις των εργαζομένων στον υπερκερδοφόρο ΟΠΑΠ

2156

Είναι αδιανόητο και, όμως, αληθινό!
Ο ΟΠΑΠ, υπερκερδοφόρο μονοπώλιο στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και των στοιχημάτων , το οποίο ξεπουλήθηκε από το κράτος σε ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα έναντι πινακίου φακής, προβαίνει σε αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις οκτώ εργαζομένων, μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσει όσους και όσες δουλεύουν στην επιχείρηση και διεκδικούν το στοιχειώδες και αναφαίρετο δικαίωμα τους σε συλλογικές συμβάσεις.
Να σημειωθεί για του λόγου το ασφαλές ότι την ίδια ώρα ο ΟΠΑΠ προσλαμβάνει ρουσφετολογικά το συγγενολόι και τους πελάτες του μνημονιακού πολιτικού κόσμου, σε αμοιβαίες κινήσεις δοσοληψίας, συναλλαγής και διαπλοκής κυρίως με τους έλληνες μεγαλόσχημους μετόχους του ΟΠΑΠ.
Αλλά επ’ αυτών θα συνεχίσουμε…
Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε., αποτελούμενη από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε και την Δέσποινα Σπανού, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε., συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων ΟΠΑΠ, αποτελούμενο από τους:
Αντωνάκο Νίκο (Πρόεδρο),
Φιλίππου Γιώργο (Αντιπρόεδρο),
Παπαϊωάννου Κώστα (Μέλος),
Αλεξανδρίδη Παναγιώτη (Μέλος),
με θέμα τις καταχρηστικές απολύσεις των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ.

Είχε προηγηθεί στάση εργασίας και κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στης απολύσεις στην επιχείρηση έξω από το ΣΕΠΕ, στην οποία είχαν παρευρεθεί σε ένδειξη συμπαράστασης, η Δέσποινα Σπανού και ο Γιάννης Δούκας, μέλη της ΠΓ της ΛΑ.Ε.
Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΛΑ.Ε., οι εκπρόσωποι του Σωματείου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα στην τρομοκρατία και στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στην επιχείρηση, με αποκορύφωμα τις έως τώρα 8 αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων. Οι ίδιοι επεσήμαναν την ανάγκη υπογραφής συλλογικής σύμβασης ώστε να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και να αρθούν οι αδικίες και οι μεγάλες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των εργαζομένων.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την συμπαράσταση της ΛΑ.Ε. και την θέληση να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την προστασία και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παράλληλα τόνισε ότι ο ΟΠΑΠ είναι μία υπερκερδοφόρα επιχείρηση και συνεπώς είναι ακόμα περισσότερο  απαράδεκτες οι παράνομες απολύσεις εργαζομένων.
Δήλωσε, επίσης, κατηγορηματικά την στήριξη τη ΛΑ.Ε. στο αυτονόητα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτές οι αυθαίρετες απολύσεις στον ΟΠΑΠ θα πρέπει να ανακληθούν άμεσα και ότι η ΛΑ.Ε. θα είναι συμπαραστάτης των εργαζομένων στη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους, μέχρι την τελική δικαίωση τους.

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση της ΛΑ.Ε με τη αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων ΟΠΑΠ

            ΟΠΑΠ4 ΟΠΑΠ5 ΟΠΑΠ6   ΟΠΑΠ10 ΟΠΑΠ11  ΟΠΑΠ13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας