Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: Κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης-COSCO

919
ζώνη

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και COSCO για λουκέτο στη μισή Ζώνη πραγματοποιούν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων τη Ναυπηγ/κή  Βιομηχανία, τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. 

Συγκεκριμένα:

– Σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου παύση εργασιών σε όλους τους χώρους στις 12.30 το μεσημέρι και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στα ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο.

– Αύριο, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

– Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο ΥΕΝ την ημέρα που θα γίνει η συζήτηση για την οριστική απόφαση για το αν θα μπει τέλος στη ναυπηγοεπισκευαστική χρήση στους μόλους ΔΕΗ και Δραπετσώνας.

Σε ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα αναφέρουν:

«Παρακολουθούμε όλοι μας να μαίνεται ένας πρωτοφανής πόλεμος γεωστρατηγικού χαρακτήρα με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών υποδομών της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας μας, μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Κίνας και χωρών της ΕΕ.

Ένας πόλεμος που έχει σαφείς προεκτάσεις με το μοίρασμα της πίτας των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Είναι αυτή η διαμάχη που κρατάει κλειστά τα μεγαλύτερα ναυπηγεία στη χώρα και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της ναυπηγοεπισκευής στο πλαίσιο του ΟΛΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο από κοντά παρεμβαίνουν οι ιδιοκτήτες των μικρών ναυπηγείων Περάματος – Σαλαμίνας και οι εργολάβοι, βάζοντας μπροστά όμως ο καθένας το προσωπικό του (επιχειρηματικό) συμφέρον που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων και την εξασφάλιση της Ζώνης.

Αποδεικνύεται ότι η ζούγκλα του ελεύθερου ανταγωνισμού και η σύγκρουση συμφερόντων σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει υπόψη της τις λαϊκές ανάγκες και άρα με τίποτα δεν μπορεί να οδηγήσει σε μία φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη η οποία χτίζεται πάνω στο γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, μπορεί να οδηγεί στην καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και η καπιταλιστική κρίση.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την ανακοίνωση του νέου master plan του ΟΛΠ, όπου προβλέπεται η αλλαγή χρήσης της μισής Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (Κερατσίνι – Δραπετσώνα) όπως αυτή λειτουργούσε μέχρι σήμερα και η μετατροπή της σε car terminal…

……………………………

Απαιτούμε:

  • Καμία αλλαγή χρήσης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην εργασία.
  • Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα μας.
  • Κάτω τα χέρια από τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές μας ελευθερίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας