Νίκη του κινήματος. Στη μητέρα της Π. Ρούπα ο 6 χρονος γιος της

2756
Ρούπα

Στη γιαγιά του παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων.
Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρα της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

Σημάδι ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον

Η ανάθεση τελικά της επιμέλειας στην γιαγιά του 6-χρονου γιου της Πόλας Ρούπα στην μητέρα της και γιαγιά του μικρού αποτελεί μια μεγάλη νίκη του ευρύτατου δημοκρατικού και ανθρωπιστικού κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε για το μικρό παιδί.
Ταυτόχρονα, η απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο για τους πιο αντιδραστικούς δικαστικούς κύκλους και κυρίως κόλαφο για την ίδια την κυβέρνηση, η οποία, κατά απαράδεκτο και απάνθρωπο τρόπο, παρίστανε από την πρώτη στιγμή τον Πόντιο Πιλάτο και έκλινε σαφώς προς τον ”ιδρυματισμό” του αγοριού, για να ικανοποιήσει τις φανατικές ορέξεις των πιο μισαλλόδοξων μερίδων της κοινωνίας μας.
Οι μεγάλες, πάντως, ανθρωπιστικές αντιδράσεις και ευαισθησίες της κοινωνίας μας απέναντι στον γιό της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη συνιστούν ένα πολύ μεγάλο σημάδι ελπίδας αλλά και πολιτικής, ανθρώπινης και δημοκρατικής ευαισθησίας, που υπερβαίνουν κατά πολύ την συγκεκριμένη περίπτωση, δίνοντας ένα τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον στους χαλεπούς καιρούς μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας