Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για την αστυνομική βία της 6ης Δεκεμβρίου

940
βίντεο

Ολοένα και περισσότερα ντοκουμέντα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας από τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια έρχονται στη δημοσιότητα. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί ένα βίντεο στο οποίο ένας άνδρας των ΜΑΤ εμφανίζεται να κάνε σπριντ περίπου 100 μέτρων και να κυνηγά νεαρό μέσα σε πλήθος κόσμου. Αφού τον ρίχνει κάτω και ενώ τον έχει ήδη ακινητοποιήσει, αρχίζει να τον χτυπάει κατ’ εξακολούθηση με γκλομπ. Στη συνέχεια, έρχεται και δεύτερος άντρας των ΜΑΤ, ο οποίος χτυπάει και αυτός άγρια τον νεαρό.

Με την ολοκλήρωση της μαζικότατης πορείας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάποια από τα μπλοκ και τους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια στο σημείο της δολοφονίας του, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Λίγο αργότερα, ένταση επικράτησε στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν επίδειξη δύναμης. Εικόνες με ξεγυμνώματα ανθρώπων κατά την προσαγωγή τους, με άγριο ξύλο από την αστυνομία και καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα.

Ένα νέο βίντεο από το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια έρχεται στο φως της δημοσιότητας:

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο οι 11 κατηγορούμενοι βαρύνονται με τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Μάλιστα στους 4 επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας