Νέος Τειρεσίας: Γενικό αντισυνταγματικό φακέλωμα για κάθε μορφή χρέους πολιτών-επιχειρήσεων

1567
τειρεσίας

Τον αντισυνταγματικό Τειρεσία, όργανο φακελώματος των πολιτών από τις τράπεζες για χρέη απέναντί τους, πρόκειται να τον αντικαταστήσει ένας νέος ακόμα πιο αυθαίρετος και αντισυνταγματικός διευρυμένος Τειρεσίας, ο οποίος θα περιλαμβάνει όχι μόνο τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες αλλά και τα πάσης μορφής χρέη πολιτών και επιχειρήσεων σε όλους τους δημόσιους φορείς, ακόμα και σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως αυτές της κινητής τηλεφωνίας, της ενέργειας κλπ.

Το ακόμα πιο αυθαίρετο και συνάμα τραγικό είναι ότι διαμέσου του νέου Τειρεσία θα βαθμολογείται η πιστοληπτική ικανότητα(!) πολιτών και επιχειρήσεων και αυτή θα είναι στη διάθεση τραπεζών, ΔΕΚΟ αλλά και άλλων ιδιωτικών εταιρειών που πρόκειται να συνδιαλλαγούν μαζί τους.

Όπως αντιλαμβανόμεθα ο νέος Τειρεσίας θα είναι όργανο καταστροφής πολιτών και επιχειρήσεων που σε κάποια στιγμή θα βρεθούν σε αδυναμία να αποπληρώσουν δόσεις από τα χρέη τους πράγμα που θα τους φέρει σε άκρως δυσμενή θέση στις συναλλαγές τους και στην αγορά και από την άποψη αυτή ο νέος Τειρεσίας θα είναι όργανο που θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, ενώ θα εξαθλιώνει τους φτωχούς και θα κλείνει τις πιο αδύνατες επιχειρήσεις.

Έναν νέο Τειρεσία για όλες τις οφειλές των πολιτών σε τράπεζες, Δημόσιο, ΔΕΚΟ και για τον τρόπο που εξυπηρετούν τους λογαριασμούς τους σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών (κινητής , σταθερής τηλεφωνίας, ενέργειας κλπ) ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα“, το σχέδιο το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2020 προβλέπει τη δημιουργία μιας Τράπεζας Στοιχείων Οφειλετών, η οποία θα συνδυάζει τα οικονομικά στοιχεία που σήμερα φιλοξενεί ο Τειρεσίας μαζί με άλλα που έχουν στη διάθεση τους οι υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεις από τον ιδιωτικό τομέα και αφορούν σε ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σύμφωνα με τα “Νέα”, πρόκειται για μια Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης (Credit Bureau) η οποία θα συνθέτει το προφίλ κάθε ιδιώτη και κάθε επιχείρησης λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά τους σε ό,τι αφορά τις αποπληρωμές των χρεών τους και στο μέτρο αυτό είναι δυνατό κάθε στοιχείο που έχουν στη διάθεση τους το ελληνικό Δημόσιο, χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί και άλλοι φορείς. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα ελέγχεται η πιστοληπτική ικανότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων θα βαθμολογείται και θα είναι στη διάθεση τραπεζών, ΔΕΚΟ και άλλων ιδιωτικών εταιρειών που πρόκειται να συνδιαλλαγούν μαζί τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας