Νέοι-Νέες Λαϊκής Ενότητας: Να γίνουμε η γενιά της ανατροπής

1183
διακαναλική

Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι νέοι και οι νέες καλούμαστε να συμμετέχουμε και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας και το μέλλον μας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, ενάντια στην ακροδεξιά, ενάντια στον πόλεμο. Συμμετέχουμε για να δυναμώσει η φωνή της νεολαιίστικης αμφισβήτησης και των αγώνων μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να μπορούμε να εργαζόμαστε με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Συμμετέχουμε γιατί η πολιτική δεν «είναι υπόθεση των ειδικών», γιατί δε θέλουμε να είμαστε «η γενιά του καναπέ». Θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στα μνημόνια και τον αυταρχισμό και αυτοί οι αγώνες θέλουμε να εκφραστούν στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Συμμετέχουμε γιατί εδώ και δέκα χρόνια οι ευρωπαϊκές πολιτικές της σκληρής λιτότητας, που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις, μας αναγκάζουν να ζούμε μεταξύ ανεργίας και επισφάλειας με μισθούς «χαρτζιλίκι». Και για πολλούς και πολλές από εμάς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταναστεύσουμε σε κάποια άλλη χώρα για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία.

Συμμετέχουμε γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ενάντια στην ακροδεξιά και τους νεοναζί, τους εχθρούς των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, που θέλουν «εμφύλιο των φτωχών» και στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των τραπεζών.

Συμμετέχουμε γιατί παλεύουμε ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο που πνίγει μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και θέλουμε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης, για κάθε μετανάστη και πρόσφυγα.

Συμμετέχουμε γιατί οι ζωές μας δε χωράνε στο εκβιαστικό δίλημμα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης«, «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ», που συμφωνούν στην εφαρμογή των πολιτικών της Ευρωλιτότητας, παρά την τακτική προεκλογική πόλωση. Δε δεχόμαστε να εγκλωβιστούμε σε μια επιλογή ανάμεσα στο κακό και στο λιγότερο κακό.

Συμμετέχουμε γιατί θέλουμε να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για τη γενιά μας: χωρίς λιτότητα και μνημόνια, ενάντια στις ευρωπαϊκές συνθήκες που στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των λαών. Και αυτό το δρόμο είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να τον ανοίξουμε με τους συλλογικούς μας αγώνες και με μαζική, ενωτική, ριζοσπαστική αριστερά στην κάλπη των ευρωεκλογών.

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΟΥΝΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας