Νέα Σμύρνη: Πολυπληθής συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας

601
Πολυπληθής συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν την Κυριακή.

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν την Κυριακή.

Το κάλεσμα ήταν για τις 18:00 το απόγευμα και όπως φαίνεται, η συμμετοχή των πολιτών είναι μαζική.

Ο περισσότερος κόσμος φοράει μάσκα, αλλά επικρατούν συνθήκες συνωστισμού.

Πάνω από τη Νέα Σμύρνη πετάει ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.:

Ένα μικρό κορίτσι ανέβηκε στους ώμους του πατέρα της με αυτό το μήνυμα:

Τα καλέσματα

Στο σχετικό κείμενό τους, κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, κόμματα και συλλογικότητες της περιοχής αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομική βία που ασκήθηκε χθες απρόκλητα σε βάρος της πόλης. Όπως σημειώνεται στα καλέσματα εδώ και μέρες, «οι αστυνομικές δυνάμεις, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, χρησιμοποιούν την εξουσία τους καταχρηστικά στους πολίτες. Τα γεγονότα προπηλακισμών και βιαιοπραγίας, πρωτοφανούς αγριότητας είναι καταδικαστέα και μη αποδεκτά στην πόλη μας». 

Στο συγκεκριμένο κάλεσμα ανταποκρίνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης αναφέροντας ότι «την Τρίτη 09 Μάρτη στις 18:00 όλοι και όλες με την παρουσία μας στο Παλούκι Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Με την παρουσία μας επιβεβαιώνουμε και διατρανώνουμε ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν είναι αποδεκτά στην κοινωνία μας. Μαζί μας θα βρίσκονται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μας και κάθε πολίτης που δεν θέλει καταστολή και τρομοκρατία στην πόλη μας».

Με σύνθημα «δεν θα τους περάσει» μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα κάνουν κάλεσμα για το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, όπου έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

Όπως τονίζουν σε ανάρτησή τους τα μέλη του Ρουβίκωνα, «Ζούμε έναν καταιγισμό περιστατικών ωμής αστυνομικής βίας ενάμιση χρόνο τώρα. Η καταστολή, η καραντίνα και οι ρητορικές κρατικής επιβολής έχουν γίνει το μοναδικό εργαλείο υλικής απεύθυνσης της κορυφής προς την βάση. Πλάι στην Βορειοκορεατικού επιπέδου κάλυψη της Νέας Δημοκρατίας από τα διάφορα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ δημιουργείται ένα τοπίο ασύμμετρου διχασμού. Από την μία κομματική κλίκα που δημοκρατικά καταλαμβάνει «αρμούς της εξουσίας» προσπαθώντας να παγιώσει την θέση της, και τη θέση των συμφερόντων που υπηρετεί, με προοπτική πολλών ετών». 

Στη συγκέντρωση επίσης καλούν και οι οπαδοί του Πανιωνίου,  οι Πάνθηρες που σε ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι «σας καταγγείλαμε τη βία των μπάτσων και μας ανταποδώσατε περισσότερη βία και περισσότερους μπάτσους. Σας ζητήσαμε δικαιοσύνη και πήραμε απειλές, συλλήψεις και δικαστήρια». «Ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο εδώ στη Νέα Σμύρνη μας. Για ένα αύριο της δουλειάς, της ελευθερίας, του αθλητισμού χωρίς εσάς, τους μπάτσους σας και τα φερέφωνά σας. Όλοι μαζί για το αύριο. Όλοι αύριο στη Νέα Σμύρνη» τονίζουν στο κάλεσμα τους.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό – Διακοπή στα δρομολόγια του Τραμ

Η αστυνομία διακόπτει από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και θα διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη.

Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας