Νέα σκληρή επίθεση Καλίν: Μιλάει για «ατελείωτη ισραηλινή επίθεση»

402
Μιλάει για «ατελείωτη ισραηλινή επίθεση»

Η αδυναμία της Τουρκίας να παράξει οργανωμένη και… με αρχή, μέση και τέλος εξωτερική πολιτική αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, με αφορμή τα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ.

Μετά από τις διαρκείς προσπάθειες της χώρας να αναθερμάνει κάπως τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ, ξαφνικά κάνει στροφή 180 μοιρών και εξαπολύει επίθεση κατά του Τελ Αβίβ, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «ατελείωτη ισραηλινή επίθεση» και προφανώς βυθίζοντας αύτανδρα τα σχέδια του Ερντογάν για ταχεία βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Καλίν κατά Ισραήλ

Έτσι, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν, σήμερα ο πιο στενός συνεργάτης του, ο Ιμπραήμ Καλίν, κάλεσε το Ισραήλ να «σταματήσει τις επιθέσεις του» εναντίον των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ μετά τις νέες βίαιες συγκρούσεις που προκάλεσαν τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων στην πλατεία των Τζαμιών.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται εναντίον των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ και να εμποδίσει τους κατακτητές και τους εποίκους να εισέρχονται στο άγιο Τζαμί (του αλ-Άκσα)», δήλωσε στο Twitter ο Ιμπραήμ Καλίν, αποδίδοντας στις ισραηλινές αρχές «όλη την ευθύνη για τις βιαιότητες». «Ο κόσμος οφείλει να δράσει για να βάλει τέλος σ’ αυτή την ατελείωτη ισραηλινή επίθεση εναντίον μη ένοπλων πολιτών στη γη τους», πρόσθεσε.

Συγκρούσεις στην πατεία των Τζαμιών
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν σήμερα στη διάρκεια νέων συγκρούσεων με ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο βιαιοτήτων στην ιερή πόλη, σύμφωνα με μέλη των παλαιστινιακών οργανώσεων πρώτων βοηθειών.

Η επανάληψη των βιαιοτήτων συνέπεσε με την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ», που σηματοδοτεί, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, την κατάκτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το εβραϊκό κράτος.

Ερντογάν: Κράτος «στυγνής τρομοκρατίας» το Ισραήλ
Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος «στυγνής τρομοκρατίας» το βράδυ του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ όπου περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν. Οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ προχώρησαν σε εκτεταμένη και «τυφλή» χρήση βίας κατά μουσουλμάνων πιστών, οι οποίοι εξαγριώθηκαν από την απόφαση να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους για να δημιουργηθεί στη θέση τους εβραϊκός οικισμός.

«Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους», δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την Κυριακή το βράδυ την υποστήριξή τους προς τους Παλαιστινίους κοντά στο ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, παρά το λοκντάουν που ισχύει στην Τουρκία για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας