Νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του αγωγού Nord-Stream 2

1032
Νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη

Τα όσα είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Σε πρωινή επιχειρησιακή συνάντηση στο PJSC Gazprom, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Alexey Miller ενημέρωσε ότι σήμερα το πρωί στις 08:45 η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί πλήρως» ανέφερε η Gazprom σε σχετική ανακοίνωση.

Το έργο, να σημειωθεί, είχαν αναλάβει να κατασκευάσουν από κοινού οι: Gazprom, Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper και Wintershall.

Ο αγωγός σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, μέσω της Βαλτικής. Στόχος είναι να μεταφέρονται έως και 1,9 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου τον χρόνο από τη μία στη δεύτερη χώρα.

Η κατασκευή του Nord Stream 2 είχε προκαλέσει αναταράξεις στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, που προχώρησαν σε σειρά κυρώσεων.

Η Ρωσία είχε ξεκαθαρίσει, σε κάθε τόνο, πως το έργο είναι ένα «αποκλειστικά εμπορικό, αμοιβαία επωφελές πρότζεκτ», όπως είχε δηλώσει και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ισχυρισμοί ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της Ευρώπης στην προμήθεια φυσικού αερίου είναι αβάσιμοι» είχε διευκρινίσει ο ίδιος προ λίγου διαστήματος, ενώ είχε τονίσει πως «από στρατηγικής άποψης, ο Nord Stream 2 θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης για τις επόμενες δεκαετίες».

Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, μάλιστα, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε πως η Ρωσία θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της, βάσει της συμφωνίας διέλευσης φυσικού αερίου με την Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας